Μους μαύρης σοκολάτας με αβοκάντο, βιολογικό γάλα σόγιας μπανάνα και μέλι

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 1 σοκολάτα (125γρ.) μαύρη σοκολάτα, 81% στερεά κακάο, J.D. Gross
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο βάρους 350γρ. (με πυρήνα και φλούδα)
- 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα (ή δύο μικρές)
- 3 κ.σ. μέλι, Γλυκάνθη
- 80ml ( 1/3 φλιτζάνι) βιολογικό γάλα σόγιας, Milbona
- 2 πρέζες αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για τη διακόσμηση
- Καρύδια ελαφρώς σπασμένα, Alesto
- Φρέσκο δυόσμο
- Μούρα του δάσους, Green Grocer’s
- Λεπτές φέτες πράσινου μήλου ή αχλάδι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Λιώστε τη σοκολάτασε μπεν μαρί και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
- Παράλληλα κόψτε στη μέση το αβοκάντο και βγάλτε τον πυρήνα του.
- Αφαιρέστε την σάρκα από το αβοκάντο με ένα κουτάλι και τοποθετήστε την σε επεξεργαστή τροφίμων. Μπορείτε επίσης να τη χτυπήσετε στο μίξερ με το εργαλείο για τις τάρτες.
- Προσθέστε μέσα στον κάδο του επεξεργαστή τη λιωμένη σοκολάτα, τις μπανάνες, το μέλι, το γάλα και το αλάτι. Το μέλι προτείνεται να μπαίνει κουταλιά κουταλιά για να ελέγξετε την γλυκύτητα.
- Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
- Σερβίρετε τη μους κατευθείαν από το μπλέντερ ή διατηρήστε την στο ψυγείο.
- Σερβίρετε τη μους σε μπολ ή σε μικρά ποτηράκια. Γαρνίρετε με καρύδια, φρέσκο δυόσμο, αχλάδι ή μήλο και μούρα.