Μους σοκολάτας με αβοκάντο, μπανάνα και μέλι

Υλικά για 8 άτομα

  • 200γρ. κουβερτούρα (52% κακάο), Fin Carré
  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο βάρους 700γρ (με πυρήνα και φλούδα)
  • 6 κ.σ. κακάο, Belbake
  • 8 κ.σ. μέλι ή όσο χρειάζεται, ΓΛΥΚΑΝΘΗ
  • 150γρ. μαργαρίνη, Vita D’or
  • 1 φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake
  • 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε κύβους

 

Μπορείτε να προσθέσετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω υλικά :

  • Καρύδια ελαφρώς σπασμένα, Alesto
  • Κανέλα αλεσμένη, Kania

 

Για την διακόσμηση

  • Φρέσκο δυόσμο
  • Μούρα του δάσους Green Grocer’s ή φρέσκες φράουλες κομμένες σε κύβους (ή λεπτές φέτες)
  • Λεπτές φέτες πράσινου μήλου ή αχλαδιού

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
  2. Παράλληλα κόψτε στη μέση το αβοκάντο και βγάλτε τον πυρήνα του.
  3. Αφαιρέστε την σάρκα από το αβοκάντο με ένα κουτάλι και τοποθετήστε τη σάρκα σε επεξεργαστή τροφίμων. Μπορείτε επίσης να τη χτυπήσετε στο μίξερ με το εργαλείο για τις τάρτες.
  4. Προσθέστε στον κάδο του επεξεργαστή τη λιωμένη σοκολάτα, το κακάο, και τη μαργαρίνη. Το μέλι προτείνουμε να μπαίνει κουταλιά -κουταλιά για να ελέγχεται η γλυκύτητα του μίγματος.
  5. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  6. Ακολούθως σταματήστε τον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέστε τη μπανάνα σε κύβους όπως επίσης και τα επιπλέον υλικά που σας προτείνουμε στην συνταγή. Ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα ή ένα πιρούνι.
  7. Σερβίρετε την μους κατ ‘ευθείαν από το μπλέντερ ή διατηρήστε την στο ψυγείο.
  8. Σερβίρετε την μους σε μπολ ή σε μικρά ποτηράκια. Γαρνίρετε με τα προτεινόμενα υλικά.

 

TOP