Μους σοκολάτας

10 λεπτά
Χρόνος Παρασκευής

6 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος

2
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 4 μικρά μπολάκια
- 100γρ. σοκολάτας 84% στερεά κακάο, J.D Gross
- 200γρ. κρέμα γάλακτος 30%, Milbona
Εξοπλισμός
- Kατσαρόλα και μπολ για το μπεν μαρί
- Mίξερ χειρός
- Mπολ με πάγο και νερό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζετε ένα μπολ με πάγο και νερό. Επάνω τοποθετείτε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ακολούθως, κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε τη σοκολάτα και τη κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
- Τοποθετείτε το μπολ με τα υλικά επάνω σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπεν μαρί). Το μπολ δεν θα πρέπει να αγγίζει το ζεστό νερό.
- Σε μέτρια φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Αφαιρείτε το μπολ από τη φωτιά και το τοποθετείτε επάνω σε ένα μπολ με πάγο και νερό. Το μπολ θα πρέπει να αγγίζει τον πάγο.
- Κτυπάτε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός (με το εργαλείο σύρμα), μέχρι να γίνει μους.
- Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής σακουλάκι τροφίμων και γεμίζετε μικρά μπολάκια.