Μπακαλιάρος με κρούστα ξηρών καρπών και σάλτσα εσπεριδοειδών

Υλικά για 4 μερίδες

Για το ψάρι

  • 4 τεμάχια κατεψυγμένου μπακαλιάρου, Ocean Sea
  • 1 συσκευασία καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, Alesto

 

Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών

  • 1 κ.σ. μουστάρδα, Winarom
  • 1 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
  • χυμό από ένα μικρό λεμόνι (50γρ.)
  • μοίρες από ένα μικρό πορτοκάλι και 100γρ. χυμό
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 100γρ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 4 φύλλα βασιλικό
  • 4 φύλλα μαϊντανό

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τον μπακαλιάρο

  1. Ξεπαγώστε το ψάρι. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Τοποθετήστε τα ψάρια επάνω στο ταψί με το λαδόχαρτο.
  3. Αλείψτε με λάδι και αλατοπιπερώστε.
  4. Ψήστε για 15-20 λεπτά. Παράλληλα χοντροκόψτε τους ξηρούς καρπούς.
  5. Αφού ψηθεί το ψάρι, γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς.

 

Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών

  1. Μέχρι να ψηθεί το ψάρι, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μπλέντερ αναμείξτεόλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τις μοίρες πορτοκάλι.
  2. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
  3. Τελευταίες προσθέστε τις μοίρες πορτοκάλι.

 

Καλοκαιρινά λαχανικά φούρνου με ντοματίνια

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις πατάτες

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες καλά πλυμένες και καθαρισμένες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο στη μέση κατά μήκος και σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη στη μέση κατά μήκος και σε φέτες
  • 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί, Cimarosa
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

Για το τελείωμα

  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή άλλα μυρωδικά, ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα ντοματίνια κομμένα στα δύο

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τα λαχανικά

  1. Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200°C. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε λεπτές φέτες.
  2. Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά με τα υλικά της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά.
  3. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα λαχανικά επάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  4. Ψήστε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τραγανά, περίπου 40 λεπτά. Στα 20 λεπτά ανακατέψτε ξανά τα λαχανικά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετείστε τα λαχανικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  6. Ανακτέψτε τα ντοματίνια και πασπαλίστε με μυρωδικά.

 

 

TOP