Μπακαλιάρος με κρούστα ξηρών καρπών και σάλτσα εσπεριδοειδών

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4-6
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για το ψάρι
- 4 τεμάχια κατεψυγμένου μπακαλιάρου, Ocean Sea
- 1 συσκευασία καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, Alesto
Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών
- 1 κ.σ. μουστάρδα, Winarom
- 1 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
- χυμό από ένα μικρό λεμόνι (50γρ.)
- μοίρες από ένα μικρό πορτοκάλι και 100γρ. χυμό
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
- 100γρ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 4 φύλλα βασιλικό
- 4 φύλλα μαϊντανό
Για τις πατάτες
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες καλά πλυμένες και καθαρισμένες
- 1 κολοκυθάκι κομμένο στη μέση κατά μήκος και σε φέτες
- 1 μελιτζάνα κομμένη στη μέση κατά μήκος και σε φέτες
- 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 2 κ.σ. λευκό κρασί, Cimarosa
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
Για το τελείωμα
- 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή άλλα μυρωδικά, ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα ντοματίνια κομμένα στα δύο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τον μπακαλιάρο
- Ξεπαγώστε το ψάρι. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Τοποθετήστε τα ψάρια επάνω στο ταψί με το λαδόχαρτο.
- Αλείψτε με λάδι και αλατοπιπερώστε.
- Ψήστε για 15-20 λεπτά. Παράλληλα χοντροκόψτε τους ξηρούς καρπούς.
- Αφού ψηθεί το ψάρι, γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς.
Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών
- Μέχρι να ψηθεί το ψάρι, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μπλέντερ αναμείξτεόλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τις μοίρες πορτοκάλι.
- Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
- Τελευταίες προσθέστε τις μοίρες πορτοκάλι.
Για τα λαχανικά
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200°C. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε λεπτές φέτες.
- Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά με τα υλικά της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια τοποθετήστε τα λαχανικά επάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Ψήστε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τραγανά, περίπου 40 λεπτά. Στα 20 λεπτά ανακατέψτε ξανά τα λαχανικά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετείστε τα λαχανικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
- Ανακατέψτε τα ντοματίνια και πασπαλίστε με μυρωδικά.