Μπαστουνάκια σφολιάτας με μαρμελάδα σμέουρου (raspberry) και μασκαρπόνε

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα σφολιάτας, Καρδίς
  • 250γρ. κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε, Lovilio
  • 450γρ. (1 βαζάκι) μαρμελάδα σμέουρο, Maribel
  • 1 χτυπημένο αυγό για το άλειμμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
  2. Πασπαλίστε με αλεύρι μια σανίδα κοπής και τοποθετήστε επάνω ένα φύλλο σφολιάτας.
  3. Αλείψτε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τo τυρί και μετά με τη μαρμελάδα.
  4. Από πάνω τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόψτε σε 12 μπαστούνια λωρίδες κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  5. Περιστρέψτετις λωρίδες μέχρι να γίνουν σαν βίδες. Τοποθετήστε τιςστοταψί με λαδόχαρτο, πιέζονταςτις άκρες.
  6. Ψήστε για 12 λεπτά στους 200 °C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
X