Υλικά για τα μπαστουνάκια σφολιάτας
- 2φύλλα σφολιάτας, Καρδίς
- 250γρ. κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε, Lovilio
- 450γρ. (1 βαζάκι) μαρμελάδα σμέουρο, Maribel
- 1 χτυπημένο αυγό για το άλειμμα
Μέθοδος παρασκευής
- Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
- Πασπαλίστε με αλεύρι μια σανίδα κοπής και τοποθετήστε επάνω ένα φύλλο σφολιάτας.
- Αλείψτε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τo τυρί και μετά με τη μαρμελάδα.
- Από πάνω τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόψτε σε 12 μπαστούνια λωρίδες κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Περιστρέψτετις λωρίδες μέχρι να γίνουν σαν βίδες. Τοποθετήστε τιςστοταψί με λαδόχαρτο, πιέζονταςτις άκρες.
- Ψήστε για 12 λεπτά στους 200 °C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.