Μπαστουνάκια σφολιάτας με μαρμελάδα σμέουρου (raspberry) και μασκαρπόνε

Υλικά για τα μπαστουνάκια σφολιάτας

  • 2φύλλα σφολιάτας, Καρδίς
  • 250γρ. κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε, Lovilio
  • 450γρ. (1 βαζάκι) μαρμελάδα σμέουρο, Maribel
  • 1 χτυπημένο αυγό για το άλειμμα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
  2. Πασπαλίστε με αλεύρι μια σανίδα κοπής και τοποθετήστε επάνω ένα φύλλο σφολιάτας.
  3. Αλείψτε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τo τυρί και μετά με τη μαρμελάδα.
  4. Από πάνω τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόψτε σε 12 μπαστούνια λωρίδες κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  5. Περιστρέψτετις λωρίδες μέχρι να γίνουν σαν βίδες. Τοποθετήστε τιςστοταψί με λαδόχαρτο, πιέζονταςτις άκρες.
  6. Ψήστε για 12 λεπτά στους 200 °C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
TOP