Μπουρίτο (Burrito) με κοτόπουλο

 

Υλικά για 6-8 μερίδες

  • 6-8 μεγάλες τορτίγιες, CRUSTI CROC
  • Μαριναρισμένο κοτόπουλο με λάιμ, Του Χασάπη (ακολουθεί συνταγή #1α)
  • Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo” (ακολουθεί συνταγή #1β)
  • Μεξικάνικο ρύζι Μαμασίτα (ακολουθεί συνταγή #1γ)
  • Χυλός από φασόλια “Frijoles refritos” (ακολουθεί συνταγή #1δ)
  • Γκουακαμόλε (ακολουθεί συνταγή #1ε)
  • Ξινή κρέμα (ακολουθεί συνταγή #1στ)

 
Μαριναρισμένο κοτόπουλο με λάιμ

      Υλικά 

  • 1 συσκευασία φιλετάκια κοτόπουλο (600γρ.), Του Χασάπη
  • Μισό λάιμ κομμένο σε φέτες
  • ½ κ.γ. ρίγανη, Mikado
  • ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Μαρινάρετε το κοτόπουλο από 2 μέχρι 24 ώρες.
  2. Αφού μαριναριστεί καλά, ψήστε το σε τηγάνι του γκριλ μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
  3. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά κόψτε το σε λεπτές λωρίδες.


Σάλτσα ντομάτας “
Pico de gallo

      Υλικά

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 χυμό από λάιμ
  • ½κ.γ.κύμινο σε σκόνη, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • Ανάμεικτα καυτερά μπαχαρικά, Deluxe

Μέθοδος παρασκευής

  1. Βάλτε όλα τα υλικάσε ένα μέτριο μπολκαι ανακατέψτε.
  2. Τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα μέχρι να μαριναριστούν καλά τα υλικά.

Μεξικάνικο ρύζι Μαμασίτα

      Υλικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη, Kania
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 140γρ. (1 κονσέρβα) καλαμπόκι, καλά στραγγισμένο, Freshona
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και στραγγισμένο, Golden Sun

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  2. Αφού καραμελώσει ελαφρά προσθέστε το σκόρδο, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι και συνεχίστε να σοτάρετε.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το καλαμπόκι μαζί με το ζεστό νερό.
  4. Αφού κοχλάσει το νερό, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει (χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα) περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το υγρό.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια διπλωμένη καθαρή πετσέτα και αφήστε το να απορροφήσει όλα τα υγρά για ακόμα 10 λεπτά.
  7. Τέλος, ανακατέψτε ελαφρά με πιρούνι.

 
Χυλός από φασόλια “
Frijoles refritos

      Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 μικρή κονσέρβα φασόλια, καλά στραγγισμένα (κρατήστε το ζουμί από τηv κονσέρβα), Cambo Largo
  • Ανάμεικτα καυτερά μπαχαρικά, Deluxe ή πιπέρι καγιέν Kania (όσο θέλετε)

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε μαζί με το ελαιόλαδο, το κύμινο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
  2. Ακολούθως, προσθέστε τα φασόλια και σοτάρετε ελαφρά.
  3. Παράλληλα καρυκεύστε με τα καυτερά μπαχαρικά.
  4. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και λιώστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζουμί από την κονσέρβα και κοχλάστε ελαφρά. Προσθέστε όσο ζουμί χρειάζεται για να κάνετε έναν ελαφρά δεμένο πουρέ.
  5. Τοποθετήστε το τηγάνι πίσω στη φωτιά και κοχλάστε ξανά μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια.


Γκουακαμόλε (Guacamole)

      Υλικά

  • 2ώριμα αβοκάντο, λιωμένα με το πιρούνι
  • Μισή ποσότητα από τη συνταγή #5 Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo

Μέθοδος παρασκευής

  1. Βάλτε τοαβοκάντοσε ένα μέτριο μπολκαι πολτοποιήστε τοχρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
  2. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε.


Ξινή κρέμα

Υλικά

  • 1 στραγγιστό γιαούρτι (200γρ.) ΓΑΛΠΟ
  • Χυμό από μισό λάιμ

Μέθοδος παρασκευής: Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

Τελική συναρμολόγηση για το μπουρίτο:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε την τορτίγια και από τις δύο πλευρές για να γίνει πιο μαλακή.
  2. Αλείψτε τη με λίγο χυλό από τα φασόλια (frijoles refritos).
  3. Προσθέστε στο κέντρο προς τα κάτω, σαν μια πλατιά γραμμή, το ρύζι και από πάνω το γκουκακαμόλε.
  4. Μετά προσθέστε το κοτόπουλο, τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω την ξινή κρέμα.
  5. Διπλώστε τις δύο άκρες της τορτίγιας δεξιά και αριστερά. Ακολούθως, διπλώστε την κάτω άκρη σκεπάζοντας έτσι τις δύο άκρες που είχατε διπλώσει πριν.
  6. Ρολάρετε προσεκτικά, σφίγγοντας παράλληλα το μείγμα έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα σφικτό ρολό. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τα βήματα στο σχεδιάγραμμα πιο κάτω.
TOP