Υλικά για 6-8 μερίδες
- 6-8 μεγάλες τορτίγιες, CRUSTI CROC
- Μαριναρισμένο κοτόπουλο με λάιμ (ακολουθεί συνταγή #2)
- Μεξικάνικο ρύζι (ακολουθεί συνταγή #3)
- Χυλός από φασόλια “Frijoles refritos” (ακολουθεί συνταγή #4)
- Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo” (ακολουθεί συνταγή #5)
- Γκουακαμόλε (ακολουθεί συνταγή #6)
- Ξινή κρέμα (ακολουθεί συνταγή #7)
- Μαρούλι σαλάτα, Η Κουζίνα μου
Τελική συναρμολόγηση για το μπουρίτο:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε την τορτίγια και από τις δύο πλευρές για να γίνει πιο μαλακιά.
- Αλείψτε την με λίγο χυλό από τα φασόλια (frijoles refritos).
- Προσθέστε στο κέντρο προς τα κάτω, σαν μια πλατιά γραμμή, το ρύζι και από πάνω το γκουκακαμόλε.
- Μετά προσθέστε το κοτόπουλο, τη σάλτσα ντομάτας, τη ξινή κρέμα και από πάνω το ψιλοκομμένο μαρούλι.
- Διπλώστε τις δύο άκρες της τορτίγιας δεξιά και αριστερά. Ακολούθως, διπλώστε την κάτω άκρη σκεπάζοντας έτσι τις δύο άκρες που είχατε διπλώσει πριν.
- Ρολάρετε προσεκτικά, σφίγγοντας παράλληλα το μείγμα έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα σφικτό ρολό.
Γκουακαμόλε (Guacamole)
Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο, λιωμένο με το πιρούνι
- Μισή ποσότητα από τη συνταγή
Ξινή κρέμα
Υλικά
- 1 στραγγιστό γιαούρτι (200γρ.) ΓΑΛΠΟ
- Χυμό από μισό λάιμ
Μέθοδος παρασκευής: Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.