Υλικά για 6-8 μερίδες

  • 6-8 μεγάλες τορτίγιες, CRUSTI CROC
  • Μαριναρισμένο κοτόπουλο με λάιμ (ακολουθεί συνταγή #2)
  • Μεξικάνικο ρύζι (ακολουθεί συνταγή #3)
  • Χυλός από φασόλια “Frijoles refritos” (ακολουθεί συνταγή #4)
  • Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo” (ακολουθεί συνταγή #5)
  • Γκουακαμόλε (ακολουθεί συνταγή #6)
  • Ξινή κρέμα (ακολουθεί συνταγή #7)
  • Μαρούλι σαλάτα, Η Κουζίνα μου

 

Τελική συναρμολόγηση για το μπουρίτο:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε την τορτίγια και από τις δύο πλευρές για να γίνει πιο μαλακιά.
  2. Αλείψτε την με λίγο χυλό από τα φασόλια (frijoles refritos).
  3. Προσθέστε στο κέντρο προς τα κάτω, σαν μια πλατιά γραμμή, το ρύζι και από πάνω το γκουκακαμόλε.
  4. Μετά προσθέστε το κοτόπουλο, τη σάλτσα ντομάτας, τη ξινή κρέμα και από πάνω το ψιλοκομμένο μαρούλι.
  5. Διπλώστε τις δύο άκρες της τορτίγιας δεξιά και αριστερά. Ακολούθως, διπλώστε την κάτω άκρη σκεπάζοντας έτσι τις δύο άκρες που είχατε διπλώσει πριν.
  6. Ρολάρετε προσεκτικά, σφίγγοντας παράλληλα το μείγμα έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα σφικτό ρολό.

 

Γκουακαμόλε (Guacamole)

      Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο, λιωμένο με το πιρούνι
  • Μισή ποσότητα από τη συνταγή

 

Ξινή κρέμα

Υλικά

  • 1 στραγγιστό γιαούρτι (200γρ.) ΓΑΛΠΟ
  • Χυμό από μισό λάιμ

Μέθοδος παρασκευής: Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

 

X