Ντομάτες ψητές με αυγά φούρνου και μυρωδικά

47 λεπτά
Χρόνος Παρασκευής

40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 900 γρ. (4 μεγάλες) ώριμες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
- 1 κ.γ. αλάτι (5 γρ.) Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 4 μέτρια αυγά
Για το τελείωμα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό, βασιλικό ή σχοινόπρασο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 22-24 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνετε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο.
- Κόβετε τις ντομάτες σε σφήνες (wedges) και τις τοποθετείτε στο ταψί.
- Μέσα στο ταψί τοποθετείτε επίσης το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο και ψήνετε για 30-35 λεπτά ή μέχρι οι ντομάτες να πάρουν χρώμα.
- Μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες σπάζετε ένα-ένα τα αυγά σε μικρά μπολάκια.
- Αφού ψηθούν οι ντομάτες, αφαιρείτε το σκεύος από τον φούρνο και σχηματίζετε «φωλίτσες» μέσα στις ντομάτες. Τοποθετείτε προσεκτικά πάνω τα αυγά χωρίς να σπάσουν. Αλατοπιπερώνετε.
- Βάζετε πίσω το ταψί στο φούρνο και ψήνετε ξανά για 5-7 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά στο βαθμό που εσείς επιθυμείτε (μπορείτε να τα αφήσετε μελάτα ή να ψηθούν εντελώς).
- Αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο. Ανασηκώστε το λαδόχαρτο τοποθετείτε προσεχτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Πασπαλίζετε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε.