Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης με φάβα και μπακαλιάρο

Υλικά για 6 κεφτεδάκια

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (60γρ. καθαρισμένο)
  • 2 κ.γ αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 250γρ. μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους ή 250γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
  • 80γρ. ψημένη φάβα Φενεού, άροσις
  • 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 80γρ. μπακαλιάρο βραστό, Ocean Sea (130γρ. κατεψυγμένο)
  • 60γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 2 κ.γ. baking powder, Belbake
  • 250γρ. φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita dor

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Βράστε τον μπακαλιάρο και στραγγίστε. Όταν κρυώσει πολτοποιήστε τον σε ένα μπλέντερ. Το ίδιο κάνετε και με τη φάβα.
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το σε μπολ. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε το καλά με το κρεμμύδι τρίβοντάς το επάνω στα τοιχώματα. Αφήστε το για 5 λεπτά να τραβήξει τα ζουμιά του κρεμμυδιού.
  3. Ακολούθως προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε τις καλά με το κρεμμύδι.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε τη φάβα, τον βασιλικό, το μαύρο πιπέρι και τον μπακαλιάρο. Ανακατέψτε καλά.
  5. Τέλος προσθέστε το αλεύρι με το baking powder και ανακατέψτε. Ο χυλός θα πρέπει να είναι σφικτός αλλά να βγαίνει εύκολα από το κουτάλι.
  6. Σε ένα ξέβαθο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι (βαθύ τηγάνισμα). Προσθέστε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά και σχηματίστε τα έξι κεφτεδάκια.
  7. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Βάλτε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
TOP