Βράστε τον μπακαλιάρο και στραγγίστε. Όταν κρυώσει πολτοποιήστε τον σε ένα μπλέντερ. Το ίδιο κάνετε και με τη φάβα.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το σε μπολ. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε το καλά με το κρεμμύδι τρίβοντάς το επάνω στα τοιχώματα. Αφήστε το για 5 λεπτά να τραβήξει τα ζουμιά του κρεμμυδιού.
Ακολούθως προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε τις καλά με το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέστε τη φάβα, τον βασιλικό, το μαύρο πιπέρι και τον μπακαλιάρο. Ανακατέψτε καλά.
Τέλος προσθέστε το αλεύρι με το baking powder και ανακατέψτε. Ο χυλός θα πρέπει να είναι σφικτός αλλά να βγαίνει εύκολα από το κουτάλι.
Σε ένα ξέβαθο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι (βαθύ τηγάνισμα). Προσθέστε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά και σχηματίστε τα έξι κεφτεδάκια.
Τηγανίστε τα κεφτεδάκια περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Βάλτε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
ΑποδοχήΠροστασία προσωπικών δεδομένων