Πάβλοβα από ρεβιθόζουμο “aquafava”

Υλικά για την μαρέγκα/ 6 μαρέγκες των 10 εκατοστών ή μια μεγάλη 20 εκατοστών

 

  • ½ φλιτζ. (120γρ.) ζουμί από ψημένα ρεβίθια, TERRANEA
  • ½ κ.γ λεμόνι ή λευκό ξίδι, Pason
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική, Belbake
  • 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (corn flour), κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι βανίλια, Belbake

 

Επιπλέον υλικά

  • χτυπημένη κρέμα γάλακτος, Milbona
  • φρέσκα εποχιακά φρούτα της επιλογής σας κομμένα σε φέττες

 

Μέθοδος παρασκευής:

Για το ρεβιθόζουμο “aquafava”:

  1. Μουλιάστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύκτα σε κοχλαστό νερό. Πετάξτε το νερό που μουλιάσατε και ξεπλύνετε καλά.
  2. Βάλτε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα και προσθέστε νερό που τα καλύπτει 3 δάκτυλα. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν και ψηθούν τα ρεβίθια.
  3. Σουρώστε τα ρεβίθια και κρατήστε ½ φλιτζ. νερό (120γρ.). Αυτό είναι το ρεβιθόζουμο (aquafava) που χρειάζεστε.
  4. Αφού κρυώσει, σιγουρευτείτε πως η πυκνότητα του υγρού θα είναι σαν αυτή του ασπραδιού.

 

Για τη μαρέγκα:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 135°C (μετά θα χαμηλώσετε τη θερμοκρασία). Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Χτυπήστε στο μίξερ σε  ψηλή ταχύτητα με το σύρμα, το ζουμί με τον χυμό λεμόνι έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Θα χρειαστεί περίπου 6 λεπτά.
  3. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και ρίξτε σιγά-σιγά την ζάχαρη.
  4. Ψηλώστε ξανά την ταχύτητα και χτυπήστε μέχρι να γυαλίσει το μείγμα (περίπου 3 λεπτά).
  5. Ρίξτε μέσα το άμυλο καλαμποκιού και τη βανίλια και ανακατέψτε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα.
  6. Με μια ευλύγιστη κουτάλα (μαρίζα), μεταφέρετε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδιά, αστερωτή μύτη και σχηματίστε πάνω σε λαδόκολλα κύκλους διαμέτρου 10 εκ.
  7. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ΑΜΕΣΩΣ χαμηλώστε το φούρνο στους 120°C.
  8. Ψήστε στους 120°C για 1 ½ ώρα.

.

Για το στόλισμα/ συναρμολόγηση:

  1. Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν, γεμίστε τις με κουταλιές από τη χτυπημένη κρέμα και τα φρέσκα εποχιακά φρούτα της επιλογής σας.

 

TOP