Πάστα Φλώρα

Ένα γλυκό με αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία.

 

Υλικά για ένα γλυκό διαστάσεων 20 22 εκ.

Για τη ζύμη

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • 1 κ.γ baking powder, Belbake
  • 200γρ. βούτυρο ανάλατο και παγωμένο, Milbona
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 μέτριο αυγό (50γρ)

 

Για τη γέμιση

  • 450γρ. (1 βαζάκι) μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο, Maribel

 

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • Ζάχαρη άχνη, Belbake

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη ζύμη

  1. Κόψτε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και το αλάτι. Αλέστε μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό. Ζυμώστε ξανά.
  4. Ακολούθως, πάρτε τη ζύμη με τα χέρια σας και πλάστε την σε μια μαλακή μπάλα.

 

Για την πίτα

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη πάρτε τα 2/3 της και ανοίξτε την με τα δάκτυλά σας σε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 22 εκ.με λαδόχαρτο. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα ένα εκατοστό έτσι ώστε να βγει πιο εύκολα η ζύμη της τάρτας όταν ψηθεί.
  3. Με το υπόλοιπο 1/3 από τη ζύμη θα φτιάξετε τη διακόσμηση. Τρυπήστε τη ζύμη παντού με ένα πιρούνι.
  4. Γεμίστε την τάρτα με τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά.
  5. Για τη διακόσμηση, σχηματίστε στενόμακρα μπαστούνια 2 εκατοστών με τη ζύμη που φυλάξατε. Σχηματίστε ρόμβους διακοσμώντας την τάρτα και μια πλεξούδα στην περίμετρο.
  6. Ψήστε στους 175°C για 45 λεπτά (μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί).
  7. Αφού ψηθεί και κρυώσει, κόψτε την σε τετράγωνα και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη.

 

TOP