Πάστα Φλώρα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Ένα γλυκό με αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία.
Υλικά για ένα γλυκό διαστάσεων 20 x 22 εκ.
Για τη ζύμη
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
- 1 κ.γ baking powder, Belbake
- 200γρ. βούτυρο ανάλατο και παγωμένο, Milbona
- 100γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 μέτριο αυγό (50γρ)
Για τη γέμιση
- 450γρ. (1 βαζάκι) μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο, Maribel
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Ζάχαρη άχνη, Belbake
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη ζύμη
- Κόψτε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
- Στον επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και το αλάτι. Αλέστε μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα.
- Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό. Ζυμώστε ξανά.
- Ακολούθως, πάρτε τη ζύμη με τα χέρια σας και πλάστε την σε μια μαλακή μπάλα.
Για την πίτα
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
- Αφού ξεκουραστεί η ζύμη πάρτε τα 2/3 της και ανοίξτε την με τα δάκτυλά σας σε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 22 εκ.με λαδόχαρτο. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα ένα εκατοστό έτσι ώστε να βγει πιο εύκολα η ζύμη της τάρτας όταν ψηθεί.
- Με το υπόλοιπο 1/3 από τη ζύμη θα φτιάξετε τη διακόσμηση. Τρυπήστε τη ζύμη παντού με ένα πιρούνι.
- Γεμίστε την τάρτα με τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά.
- Για τη διακόσμηση, σχηματίστε στενόμακρα μπαστούνια 2 εκατοστών με τη ζύμη που φυλάξατε. Σχηματίστε ρόμβους διακοσμώντας την τάρτα και μια πλεξούδα στην περίμετρο.
- Ψήστε στους 175°C για 45 λεπτά (μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί).
- Αφού ψηθεί και κρυώσει, κόψτε την σε τετράγωνα και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη.