Πέστροφα τυλιγμένη σε πίτα λαβάς

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
“Lavash-Wrapped Trout”, “Ի շ խ ա ն լ ա վ ա շ ի մ ե ջ”
- 2 φιλέτα πέστροφας (500γρ.) (ιδανικά χωρίς κόκκαλο), κομμένα στη μέση, Fresh fish today
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, Kania
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 4 κ.σ. φρέσκο έστραγκον (tarragon) ή 2 κ.σ αποξηραμένο
- 4 ψωμιά λαβάς
- 4 κ.σ (60γρ) βούτυρο ανάλατο, Milbona
- Λεμόνι σε μοίρες
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Μαρινάρετε τα φιλέτα σε πάπρικα, αλάτι και εστραγκόν. Ετοιμάστε 4 πίτες λαβάς διαμέτρου 22 εκατοστών (συνταγή 1).
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου (αέρα) μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί.
- Τοποθετήστε μια πίτα πάνω σε λαδόχαρτο. Αλείψτε τη με βούτυρο.
- Προσθέστε στο κέντρο προς τα κάτω το ψάρι.
- Διπλώστε τις δύο άκρες της πίτας δεξιά και αριστερά. Ακολούθως, διπλώστε την κάτω άκρη σκεπάζοντας έτσι τις δύο άκρες που είχατε διπλώσει πριν.
- Ρολάρετε προσεκτικά, σφίγγοντας παράλληλα το ψάρι έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα σφικτό ρολό σαν μπουρίτο. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τα βήματα στο σχεδιάγραμμα πιο κάτω.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τις επόμενες 3 πίτες.
- Αλείψτε ξανά με βούτυρο τις πίτες και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρετε με σαλάτα.