1 συσκευασία (500γρ.) γαρίδες καθαρισμένες με ουρά, Ocean Sea
1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής
Ετοιμάστε τον ζωμό: Σε μία μέτρια κατσαρόλα προσθέστε μέσα τα κελύφη γαρίδας, το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, το σκόρδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά, τα κοτσάνια μαϊντανό, τη φλούδα λεμόνι και το κρύο νερό.
Κοχλάστε το νερό και μετά χαμηλώστε τη φωτιά. Ψήστε για μισή περίπου ώρα ξαφρίζοντας ανά διαστήματα τον ζωμό (αφαιρέστε τον αφρό που δημιουργείται από πάνω).
Αφού τελειώσει ο ζωμός, περάστε τον από ένα κόσκινο έχοντας έτσι ένα αρωματικό υγρό έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε για τη παέγια. Βάλτε τον ζωμό πίσω στην κατσαρόλα.
Για την παέγια: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 2κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
Προσθέστε το σκόρδο, την πιπεριά και συνεχίστε να σοτάρετε.
Μετά από ένα λεπτό προσθέστε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατέψτε.
Ακολούθως προσθέστε τη ντομάτα και τον ζωμό, ανακατέψτε ξανά και χαμηλώσετε τη φωτιά.
Μαγειρέψτε τορύζι χωρίς να το ανακατεύετε.
Λίγο πριναπορροφήσει τα υγρά του προσθέστε επάνω στο ρύζι τις γαρίδες, τα μύδια και πιέστε με ένα πιρούνι, ώστε να βυθιστούν ελαφρά.
Δυναμώστε τη φωτιά και ψήστε μέχρι το ρύζι νααπορροφήσει όλα τα υγρά του.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάστε το με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
ΑποδοχήΠροστασία προσωπικών δεδομένων