Πανακότα βανίλιας

120'

Χρόνος Παρασκευής

12'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, Milbona
  • 100ml γάλα πλήρες
  • 50γρ. ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.γ. φρέσκια βανίλια, Belbake
  • 4 φύλλα ζελατίνης ή 8γρ. σκόνη

 

Γαρνιτούρα (προαιρετικά)

  • Μούρα του δάσους
  • Φρέσκο δυόσμο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, προσθέστε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήστε τα να κοχλάσουν.
  2. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από την εστία και προσθέστε μέσα τη ζελατίνη (τη σκόνη προσθέστε την απευθείας ενώ τα φύλλα θα πρέπει να μουλιάσουν πρώτα σε κρύο νερό).
  3. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
  4. Βάλτε το μείγμα της πανακότας σε μικρά διάφανα μπολάκια ή ποτήρια.
  5. Τοποθετήστε τα μπολάκια στο ψυγείο μέχρι να πήξει η πανακότα (περίπου 2 ώρες).
  6. Γαρνίρετε με μούρα του δάσους και δυόσμο.
X