Παναρισμένο μπούτι κοτόπουλο (ψημένο στον φούρνο ή τηγανιτό)

Υλικά για 4 άτομα

Για το πανάρισμα:

·       100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake

·       2 αυγά κτυπημένα

·       150γρ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά), Crownfield

·       Κουρκουμά σε σκόνη (προαιρετικά)

Για το ψήσιμο στον φούρνο ή για το τηγάνισμα:

·       Φυτικό λάδι, Vita D’Or

 

Για το σερβίρισμα

·       Σάλτσα μέλι με μουστάρδα (συνταγή 2)

·       Λαχανοσαλάτα (συνταγή 3)

 

Για το κοτόπουλο

  • 1 πακέτο (500γρ) μπούτι κοτόπουλο,
    Του Χασάπη
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά (για κοτόπουλο),
    Deluxe
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • Για το βράσιμο: 6 κοτσάνια μαϊντανού,
    μισό λεμόνι σε φέτες, 1 κ.γ κόκκους πιπεριού

 

Μέθοδος παρασκευής

Για το κοτόπουλο:

  1. Σεμια μικρήκατσαρόλαπροσθέστε το κοτόπουλο, νερό (μέχρι να τα καλύψετε), τα κοτσάνιαμαϊντανό, τις φέτες λεμόνικαι το πιπέρι. Σκεπάστε την κατσαρόλα.
  2. Αφού πάρει βράση το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε το κοτόπουλο για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
  3. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το νερό, αφήστε να κρυώσει καιαρχίστε το πανάρισμα.

 

Για το πανάρισμα:

  1. Σε μια σακούλα τροφίμων τοποθετήστε τις νιφάδες ρυζιού (δημητριακά) μαζί με τον κουρκουμά και λιώστε τα ελαφρά με τα χέρια. Τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο.
  2. Ετοιμάστε ένα πιάτο με το αλεύρι, ένα πιάτο με τα κτυπημένα αυγά, το πιάτο με τις νιφάδες ρυζιού, ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μια κατσαρόλα με λάδι (190 ºC).
  3. Αν θα ψήσετε το κοτόπουλο στον φούρνο ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και ένα πινέλο για άλειμμά με το λάδι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  4. Καρυκέψτε το ψημένο κοτόπουλο με τα ανάμεικτα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αλεύρι, τινάξτε το ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι και στη συνέχεια βυθίστε το κοτόπουλο στο αυγό.
  6. Ακολούθως, τινάξτε ελαφρά το κοτόπουλο να φύγει το περιττό αυγό και βουτήξτε το μέσα στις νιφάδες ρυζιού. Πιέστε το ελαφρά μέσα στα δημητριακά έτσι ώστε να κολλήσουν καλά.
  7. Προαιρετικά τοποθετήστε στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σφίξει καλύτερα η κρούστα.
  8. Αν θα τηγανίσετε το κοτόπουλο, ακολουθήστε τα βήματα 9 με 11 ενώ αν θα το ψήσετε στο φούρνο ακολουθήστε τα βήματα 12 με 14.
  9. Βάλτε το παναρισμένο κοτόπουλο δίπλα στο καυτό λάδι και τηγανίστε λίγα κομμάτια.
  10. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τηγανίσετε όλο το κοτόπουλο. Τηγανίστε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  11. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το λάδι, τοποθετήστε το στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσως.
  12. Εάν θα το ψήσετε στον φούρνο τοποθετήστε το κοτόπουλο επάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  13. Με ένα πινέλο αλείψτε το με λάδι και ψήστε το καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (περίπου 15 λεπτά).
  14. Βγάλτε τα κομμάτια κοτόπουλο από τον φούρνο και σερβίρετε τα αμέσως, με σάλτσα μουστάρδας-μέλι και λαχανοσαλάτα coleslaw.

 

Συνταγή #2: Σάλτσα μέλι με μουστάρδα

Υλικά:

  • 100γρ. μαγιονέζα, Vita d’or
  • 2 κ.σ μουστάρδα, Kania
  • 1 κ.σ μέλι, γλυκάνθη
  • ½ κ.γ μπαχαρικά με τσίλι, Deluxe

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετείστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.

 

Συνταγή #3: Λαχανοσαλάτα coleslaw

Υλικά:

  • 200γρ. άσπρο λάχανο, κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 150γρ. στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • Ένα (1) μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Ένα (1) μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 2 κ.σ. ξίδι από μήλο, Deluxe
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετείστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  2. Μαρινάρετε για μισή ώρα.

 

Συνταγή #4: Πικάντικες ροδέλες κρεμμυδιού σε κουρκούτι με συνοδευτική
σάλτσα μπλε τυριού

Για το πανάρισμα:

·       Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος

·       Φρυγανιά, Belbake

 

Για το τηγάνισμα:

·       Φυτικό λάδι, Vita D’Or

 

Για τη σάλτσα μπλέ τυριού:

·       1 μικρό (150γρ.) γιαούρτι στραγγιστό, ΓΑΛΠΟ

·       100γρ. μπλε τυρί gorgonzola, Lovilio

·       100γρ. μαγιονέζα, Kania

·       1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

·       1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

·       Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

·       Σχοινόπρασο, για τη γαρνιτούρα

 

 Για το κρεμμύδι

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά (καυτερά), Deluxe
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania

 

Για το χυλό:

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
    Belbake
  • 40γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 σφηνάκι βότκα, παγωμένο,
    RACHMANINOFF
  • 330ml (ένα τενεκεδάκι) μπύρα, παγωμένη,
    Perlenbacher
  • 1 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη σάλτσα μπλε τυριού:

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το σχοινόπρασο.
  2. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο.

Για τον χυλό και το κρεμμύδια:

  1. Ετοιμάστε ένα πιάτο με αλεύρι, ένα πιάτο με χυλό, ένα πιάτο με φρυγανιά, ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μια κατσαρόλα με λάδι (190 ºC).
  2. Κόψτε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και χωρίστε τις με τα δάκτυλά σας. Καρυκέψτε με τα ανάμεικτα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Λίγο πριν μαγειρέψετε τα κρεμμύδια ετοιμάστε τον χυλό: τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαζί με το baking powder και γρήγορα αναμίξτε την παγωμένη βότκα μαζί με την παγωμένη μπύρα, το μέλι και το αλάτι ώστε να έχετε ένα παχύρρευστο μίγμα.
  4. Αφού ετοιμαστεί ο χυλός, βουτήξτε το κρεμμύδι στο αλεύρι, τινάξτε το ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι και στη συνέχεια βυθίστε το κρεμμύδι στον χυλό.
  5. Ακολούθως, τινάξτε ελαφρά το κρεμμύδι να φύγει ο περιττός χυλός και βουτήξτε τα μέσα στη φρυγανιά. Πιέστε τα ελαφρά μέσα στη φρυγανιά έτσι ώστε να κολλήσει καλά.
  6. Προαιρετικά τοποθετήστε στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σφίξει καλύτερα η κρούστα.
  7. Βάλτε τα παναρισμένα κρεμμύδια δίπλα στο καυτό λάδι και τηγανίστε λίγες ροδέλες.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τηγανίσετε όλες τις ροδέλες. Τηγανίστε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  9. Αφαιρέστε τις ροδέλες από το λάδι με μια μεγάλη οδοντογλυφίδα, τοποθετήστε τις στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσως.
  10. Σερβίρετε με τη σάλτσα.
TOP