Πικάντικες ροδέλες κρεμμυδιού σε κουρκούτι με συνοδευτική σάλτσα μπλε τυριού

Για το κρεμμύδι:

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά (καυτερά), Deluxe
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania

 

Για τον χυλό:

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
    Belbake
  • 40γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 σφηνάκι βότκα, παγωμένο,
    RACHMANINOFF
  • 330ml (ένα τενεκεδάκι) μπύρα, παγωμένη,
    Perlenbacher
  • 1 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για το πανάρισμα:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • Φρυγανιά, Belbake

 

Για το τηγάνισμα:

  • Φυτικό λάδι, Vita D’Or

 

Για τη σάλτσα μπλε τυριού:

  • 1 μικρό (150γρ.) γιαούρτι στραγγιστό, ΓΑΛΠΟ
  • 100γρ. μπλε τυρί gorgonzola, Lovilio
  • 100γρ. μαγιονέζα, Kania
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος), για τη γαρνιτούρα

 

Μέθοδος παρασκευής:

Για τη σάλτσα μπλε τυριού:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη γαρνιτούρα.
  2. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος).

Για τον χυλό και το κρεμμύδια:

  1. Ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι, ένα πιάτο με χυλό, ένα πιάτο με φρυγανιά, ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μια κατσαρόλα με λάδι (190 ºC).
  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και τις χωρίζουμε με τα δάκτυλά μας. Τα καρυκεύουμε με τα ανάμεικτα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Λίγο πριν μαγειρέψουμε τα κρεμμύδια, ετοιμάζουμε τον χυλό: τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαζί με το baking powder και αναμιγνύουμε γρήγορα την παγωμένη βότκα μαζί με την παγωμένη μπύρα, το μέλι και το αλάτι ώστε να έχουμε ένα παχύρρευστο μίγμα.
  4. Αφού ετοιμαστεί ο χυλός, βουτάμε το κρεμμύδι στο αλεύρι, το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι και στη συνέχεια το βυθίζουμε στον χυλό.
  5. Ακολούθως, τινάζουμε ελαφρά το κρεμμύδι να φύγει ο περιττός χυλός και το βουτάμε μέσα στη φρυγανιά. Το πιέζουμε ελαφρά μέσα στη φρυγανιά έτσι ώστε να κολλήσει καλά.
  6. Προαιρετικά τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σφίξει καλύτερα η κρούστα.
  7. Βάζουμε τα παναρισμένα κρεμμύδια δίπλα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε λίγες ροδέλες.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τηγανίσουμε όλες τις ροδέλες. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  9. Αφαιρούμε τις ροδέλες από το λάδι με μια μεγάλη οδοντογλυφίδα, τις τοποθετούμε στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε αμέσως.
  10. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

 

TOP