Πορτοκαλόπιτα με παγωτό

75'
Χρόνος Παρασκευής

40'
Χρόνος Ψησίματος

4-6
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί (διαμ. 18cm)
- 150γρ. (1/3 από τη συσκευασία) φύλλο κρούστας (μπακλαβά), KARDIS
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό, ΓΑΛΠΟ
- 200γρ. ηλιανθέλαιο, Vita D’or
- 4 μέτρια (200γρ.) αυγά
- 150γρ. ζάχαρη, Belbake
- 1 κ.γ. γεμάτο (5γρ.) baking powder
- 1 κ.γ. κοφτό (5γρ.) ξύσμα πορτοκαλιού
- Μισό φακελάκι βανίλια, Belbake
Σιρόπι
- 120γρ. ζάχαρη, Belbake
- 40γρ. νερό
- Χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι (50γρ.)
- ½ κ.σ. κομμάτι από φλούδα πορτοκαλιού
Επιλογές παγωτού/ γαρνιτούρα για το σερβίρισμα
- Παγωτό καϊμάκι, Ballino
- Παγωτό με στραγγιστό γιαούρτι και μέλι, Ballino
- Παγωτό βανίλια, Gelatelli
- Καρύδια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα, Alesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί και μειωθεί η θερμοκρασία κρυώστε το στο ψυγείο.
- Ανοίξτε τα φύλλα του μπακλαβά σε ένα ταψί και αφήστε να στεγνώσουν για 1 ώρα το λιγότερο. Στη συνέχεια, θρυμματίστε τα με τα χέρια σας σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά για την πορτοκαλόπιτα. Κτυπήστε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά και να φουσκώσουν λίγο.
- Προσθέστε μέσα το θρυμματισμένο φύλλο του μπακλαβά και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 18 εκατοστών και ψήστε στους 165˚C για 40 λεπτά.
- Αφού τη βγάλετε από το φούρνο περιχύστε με κρύο σιρόπι.
- Αφήστε να απορροφήσει το σιρόπι για 10 λεπτά και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Κόψτε την σε κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό της επιλογής σας και ψιλοκομμένο καρύδι.