1 κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε κύβους 1 εκ.
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
1 κ.γ μαύρο πιπέρι, Kania
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ ντομάτα πάστα, Freshona
50ml λευκό κρασί
1 κ.γ ζάχαρη καστανή, Belbake
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κ.γ φρέσκο θυμάρι και 4 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ ξύσμα λεμόνι
Για το σερβίρισμα
Φρυγανισμένο ψωμί σε χοντρές φέτες
Τυρί Brie ή Camembert κομμένο σε λεπτές φέτες
Φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος παρασκευής
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κύβους 1 εκατοστού.
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ ελαιόλαδο
Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε τα αραιά σε ταψί με λαδόχαρτο.
Ψήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 20 λεπτά. Ακολούθως ανακατέψτε τα ακόμα μια φορά και αφήστε τα ξανά να ψηθούν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
Ενώ ψήνονται τα λαχανικά ετοιμάστε τη σάλτσα: σοτάρετε σε μια μικρή κατσαρόλα το σκόρδο.
Ακολούθως προσθέστε την πάστα ντομάτας και σοτάρετε για ακόμη 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε το λευκό κρασί και τη ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Τέλος προσθέστε τα ντοματίνια, το φρέσκο θυμάρι, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμόνι και τα λαχανικά που έχετε ψήσει στο φούρνο.
Ανακατέψτε εκτός φωτιάς και σερβίρετε επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με τυρί brie και φρέσκο θυμάρι.
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
ΑποδοχήΠροστασία προσωπικών δεδομένων