Ριζότο με καπνιστό σολομό, σαφράν και μασκαρπόνε

Υλικά για 4 άτομα

  • 800ml ζωμό λαχανικών, Kania
  • 1 γρ. (1 συσκευασία) σαφράν, Deluxe
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 200γρ. (1 φλιτζ.) ρύζι Καρολίνα Σερρών (ή arborio), Terranea
  • λευκό κρασί ξηρό, Cimarosa
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania

 

Για το τελείωμα

  • ½ κ.σ. βούτυρο ανάλατο, παγωμένο, Milbona
  • 50γρ. μασκαρπόνε, Lovillio
  • 50γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες Ocean Sea
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι

 

Γαρνιτούρα

  • 4 κ.σ μασκαρπόνε, Lovillio
  • 4 φέτες καπνιστό σολομό, Ocean Sea
  • 1 χούφτα πλυμένα φύλλα ρόκας, Η Κουζίνα Μου

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε τον ζωμό: Βάλτε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα, μαζί με το σαφράν, σκεπάστε τη και χαμηλώστε τη θερμοκρασία για να διατηρηθεί ζεστός.
  2. Ετοιμάστε το ριζότο: Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε τo κρεμμύδι μαζί με το αλάτι για 3’ μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για ακόμα 2 λεπτά. Ρίχνετε μέσα και το πιπέρι.
  4. Στη συνέχεια βάλτε το κρασί και ανακατέψτε για 2’ μέχρι να εξατμιστεί το μισό.
  5. Με μια κουτάλα της σούπας, ρίχνετε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια για 4’ μέχρι να το απορροφήσει. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για 18-20’ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά ακόμα να είναι «al dente», δηλαδή ο πυρήνας του ρυζιού να είναι τραγανός και το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
  6. Βγάλτε το ριζότο από τη φωτιά. Προσθέστε το κρύο βούτυρο, το μασκαρπόνε, τον καπνιστό σολομό, μαϊντανό, ξύσμα και χυμό από λεμόνι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
  7. Γαρνίρετε την κάθε μερίδα, με μια κουταλιά της σούπας μασκαρπόνε, μια φέτα σολομό και λίγα φύλλα ρόκας.
TOP