Ρυζόγαλο

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 100γρ. (1/2 φλιτζάνι) ρύζι γλασέ Λαμίας, Terranea
- 1 πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- 300γρ. (1 ¼ φλιτζάνι) νερό
- 45γρ. (3 κ.σ.) ζάχαρη, Belbake
- ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
- 460γρ. (2 φλιτζάνια) γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ. (24γρ.) άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουερ)
- 6 κ.σ. (42γρ.) κρύο νερό
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- αλεσμένη κανέλα, Kania
- 4 κ.γ. μαρμελάδα φράουλας, Maribel
- φύλλα φρέσκου δυόσμου
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό με το αλάτι. Αφού το νερό κοχλάσει, ρίξτε μέσα το ρύζι, ανακατέψτε, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 12 λεπτά.
- Ανακατέψτε ξανά στα μισά του χρόνου.
- Αφού το ρύζι μαλακώσει και ψηθεί, ρίξτε μέσα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατέψτε. Αφήστε να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά.
- Παράλληλα, διαλύστε το άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουερ) σε 6 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
- Αφού κοχλάσει το γάλα με το ρύζι, ρίξτε μέσα το άμυλο καλαμποκιού και ανακατέψτε ξανά.
- Συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
- Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και μοιράστε το σε 4 μπολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα.
- Αφού κρυώσει, τοποθετήστε το στο ψυγείο και παγώστε το για 2 ώρες περίπου
- Λίγο πριν σερβίρετε, τοποθετήστε μια κουταλιά του τσαγιού μαρμελάδα φράουλας. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.