Ρυζόγαλο

Υλικά για 4 μπολάκια των 190γρ.

 

  • 100γρ. (1/2 φλιτζάνι) ρύζι γλασέ Λαμίας, Terranea
  • 1 πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 300γρ. (1 ¼ φλιτζάνι) νερό
  • 45γρ. (3 κ.σ.) ζάχαρη, Belbake
  • ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
  • 460γρ. (2 φλιτζάνια) γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό, ΓΑΛΠΟ
  • 2 κ.σ. (24γρ.) άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουερ)
  • 6 κ.σ. (42γρ.) κρύο νερό

 

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • αλεσμένη κανέλα, Kania
  • 4 κ.γ. μαρμελάδα φράουλας, Maribel
  • φύλλα φρέσκου δυόσμου

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό με το αλάτι. Αφού το νερό κοχλάσει, ρίξτε μέσα το ρύζι, ανακατέψτε, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 12 λεπτά.
  2. Ανακατέψτε ξανά στα μισά του χρόνου.
  3. Αφού το ρύζι μαλακώσει και ψηθεί, ρίξτε μέσα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατέψτε. Αφήστε να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά.
  4. Παράλληλα, διαλύστε το άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουερ) σε 6 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
  5. Αφού κοχλάσει το γάλα με το ρύζι, ρίξτε μέσα το άμυλο καλαμποκιού και ανακατέψτε ξανά.
  6. Συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
  7. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και μοιράστε το σε 4 μπολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα.
  8. Αφού κρυώσει, τοποθετήστε το στο ψυγείο και παγώστε το για 2 ώρες περίπου.
  9. Λίγο πριν σερβίρετε, τοποθετήστε μια κουταλιά του τσαγιού μαρμελάδα φράουλας. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

 

 

 

TOP