Σαλάτα «Φατούς»

20

Χρόνος Παρασκευής

3'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία μαρούλι κομμένο σε μπουκιές
  • 1 λιβανέζικη πίτα | νώμα
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μπουκιές
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 2 αγγουράκια σε φέτες (με τη φλούδα)
  • 2 ραπανάκια σε φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. μαϊντανός χοντροκομμένος (τα φύλλα μόνο)
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος

Για τη σος

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. σουμάκι
  • ½ κ.γ. αλάτι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Χαράξτε την πίτα με το μαχαίρι και χωρίστε τη στα δύο. Ψήστε για 3 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί. Αφού ξεροψηθεί, σπάστε τη με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια.
  3. Ενώστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σος.
  4. Τοποθετήστε σε ένα άλλο μπολ το μαρούλι, τις ντομάτες, την πιπεριά, τα αγγουράκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια, τα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου. Επιπλέον, προσθέστε τη μισή ποσότητα από την ψημένη πίτα.
  5. Περιχύστε με τη σος και ανακατέψτε καλά.
  6. Σερβίρετε σε πιατέλα και στολίστε τη σαλάτα με τις υπόλοιπες ψημένες πίτες.
X