Σαλάτα Niçoise

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 16 μικρές μαύρες ελιές Niçoise
  • 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε σφήνες ή ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 2 αγγουράκια
  • 320γρ τόνο (2 συσκευασίες), Nixe
  • 1 συσκευασία μαρούλι, Η Κουζίνα μου
  • 10 φύλλα βασιλικό, κομμένα με το χέρι
  • 8 φιλέτα αντζούγιας, Nixe
  • 4 βραστά αυγά (βρασμένα για 8 λεπτά), κομμένα στη μέση

 

Για το ντρέσιγκ

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 φύλλα βασιλικό, κομμένα με το χέρι
  • 2 φιλέτα αντζούγιας, Nixe
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι, Pason
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, Kania
  • 100ml ελαιόλαδο από τη συσκευασία του τόνου

 

Μέθοδος παρασκευής:

Για το ντρέσινγκ

  1. Πολτοποιήστε το σκόρδο, βασιλικό, αντζούγια, πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  2. Αναμείξτε με κόκκινο ξίδι και μουστάρδα.
  3. Σιγά σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

 

Για τη σαλάτα

  1. Σε ένα μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί με το ντρέσινγκ εκτός από τα αυγά και την αντζούγια. Αφήστε 2 κ.σ. ντρέσινγκ για τα αυγά.
  2. Τοποθετήστε τα αυγά γύρω από μια πιατέλα. Στη μέση τοποθετήστε τη σαλάτα και από πάνω τις αντζούγιες.
  3. Περιχύστε τα αυγά με το ντρέσινγκ που κρατήσατε και σερβίρετε αμέσως.

 

 

 

TOP