Σιροπιαστά μπισκότα «Σεκέρ Παρέ»

20'
Χρόνος Παρασκευής

30'
Χρόνος Ψησίματος

20'
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
- 125γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 75γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
- 75γρ. σιμιγδάλι
- 1 μεγάλο αυγό (55γρ.)
- 10γρ. (1 κ.γ.) baking powder, Belbake
- 8γρ. (1 φακελάκι) βανίλια, Belbake
Για το σιρόπι
- 350γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
- 175γρ. νερό
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 φλούδα λεμονιού
Για τη γαρνιτούρα/σερβίρισμα:
- 20 ολόκληρα αμύγδαλα, Alesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το σιρόπι
- Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράστε όλα τα υλικά και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού αφήστε το να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.
Για τη ζύμη
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Θα πρέπει να είναι λίγο βαθύ γιατί μόλις βγουν από τον φούρνο θα τα σιροπιάσετε.
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά της ζύμης σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ζυμώστε τα καλά.
- Το μείγμα θα πρέπει να ξεκολλά από τα χέρια. Μαζέψτε το μείγμα με τα χέρια και πλάστε το σε μικρές μπάλες των 30γρ. Πιέστε τις ελαφρώς με τις παλάμες.
- Τοποθετήστε τα μπαλάκια επάνω στο λαδόχαρτο αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Καρφώστε επάνω ένα αμύγδαλο.
- Ψήστε στους 180°C για 20-22 λεπτά.
- Αφού ψηθούν, περιχύστε τα με το σιρόπι και αφήστε τα στο ταψί μέχρι να το απορροφήσουν όλο (περίπου μια ώρα).
- Αφήστε να κρυώσουν και φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο.