Σιροπιαστά μπισκότα «Σεκέρ παρέ»

Υλικά για 20 μπισκότα των 30γρ.

Για τη ζύμη

  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 125γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
  • 75γρ. σιμιγδάλι
  • 1 μεγάλο αυγό (55γρ.)
  • 10γρ. (1 κ.γ.) baking powder, Belbake
  • 8γρ. (1 φακελάκι) βανίλια, Belbake

 

Για το σιρόπι

  • 350γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
  • 375γρ. νερό
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 φλούδα λεμονιού

 

Για τη γαρνιτούρα/σερβίρισμα:

  • 20 ολόκληρα αμύγδαλα, Alesto


Μέθοδος παρασκευής

Για το σιρόπι

  1. Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράστε όλα τα υλικά και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού αφήστε το να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.

 

Για τη ζύμη

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Θα πρέπει να είναι λίγο βαθύ γιατί μόλις βγουν από τον φούρνο θα τα σιροπιάσετε.
  2. Τοποθετήστε όλα τα υλικά της ζύμης σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ζυμώστε τα καλά.
  3. Το μείγμα θα πρέπει να ξεκολλά από τα χέρια. Μαζέψτε το μείγμα με τα χέρια και πλάστε σε μικρές μπάλες των 30γρ. Πιέστε τα ελαφρά με τις παλάμες.
  4. Τοποθετήστε τα μπαλάκια επάνω στο λαδόχαρτο αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Καρφώστε επάνω ένα αμύγδαλο.
  5. Ψήστε στους 180°C για 20-22 λεπτά.
  6. Αφού ψηθούν περιχύστε τα με το σιρόπι και αφήστε τα στο ταψί μέχρι να το απορροφήσουν όλο (περίπου μια ώρα).
  7. Αφήστε να κρυώσουν και φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο.

 

TOP