Σολομός φούρνου με λεμόνι και κύμινο & σαλάτα με αβοκάντο και αγγουράκι

52 λεπτά
Χρόνος Παρασκευής

40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 4 τεμάχια σολομός από 2 συσκευασίες (500γρ.), Ocean Sea
- ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες
- ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
Για τη σαλάτα
- 400γρ. σαλάτα ανάμεικτη, Η Κουζίνα μου
- 2 μικρά αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλο αγγουράκι, κομμένο σε φέτες
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κ.γ. μέλι, Marlen
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το σολομό
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C.
- Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, τοποθετείτε επάνω το σολομό και καρυκεύετε με κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Ακολούθως, τοποθετείτε πάνω από τον σολομό τις φέτες λεμόνι.
- Ψήνετε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
Για τη σαλάτα
- Τοποθετείτε τη σαλάτα σε ένα μπολ μαζί με το αβοκάντο, το αγγουράκι, το δυόσμο, το λεμόνι, το μέλι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.