Σουβλάκια Μαυριτανίας «Pinchos Morunos»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρινάδα
- 500γρ. κοτόπουλο μπούτι κομμένο για σουβλάκι, Του Χασάπη
- Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο, Kania
- 1 κ.γ. κόλιανδρο αλεσμένο
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, Kania
- 1 κ.γ κουρκουμά, Kania
- 1 κ.γ. ρίγανη, Kania
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania
Επιπλέον υλικά
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι για το ψήσιμο, Vita d’or
- 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Μέθοδος παρασκευής
- Περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια για σουβλάκι.
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της συνταγής για δυο ώρες τουλάχιστον.
- Βάζουμε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά να κάψει. Αλείβουμε με ένα πινέλο ή χαρτί την επιφάνεια με φυτικό λάδι.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.