Σούπα θαλασσινών με σαφράν

30'
Χρόνος Παρασκευής

30'
Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 πράσo (μόνο το λευκό κομμάτι), 1 μικρό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, όλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ντοματόπαστα, Freshona
- 100γρ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarossa
- 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 μικρό μάραθο (φινόκιο), κομμένο λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 ½ λίτρο νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 συσκευασία σαφράν, Deluxe
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 250γρ. γαρίδες καθαρισμένες, La Caldera
- 1 δωδεκάδα μύδια, Ocean Sea
- 1 συσκευσία μπακαλιάρο (125γρ), Ocean Sea
- Πιπέρι, Kania
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
- Φέτες λεμόνι, για γαρνιτούρα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προετοιμάστε τα λαχανικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και το αλάτι.
- Αφού μαράνουν και καραμελώσουν ελαφρά, προσθέστε και το σκόρδο για 2 λεπτά. Ακολούθως προσθέστε και τη ντοματόπαστα και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
- Ρίξτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
- Συνεχίστε τη διαδικασία προσθέτοντας την πατάτα, το φινόκιο, το καρότο, την ντομάτα και 1 ½ λίτρο νερό (θα πρέπει να σκεπαστούν καλά τα υλικά). Προσθέστε μέσα δάφνη, σαφράν, ξύσμα και πιπέρι.
- Σκεπάστε και βράστε μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
- Αφαιρέστε τη δάφνη και προσθέστε στην κατσαρόλα το ψάρι.
- Βράστε μισοσκεπασμένα για 5΄ λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Προσθέστε τις γαρίδες και τα μύδια τα τελευταία 3′ λεπτά.
- Δοκιμάστε το αλάτι και καρυκέψτε με πιπέρι.
- Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με λεμόνι και μπαστουνάκια σφολιάτας.