Σούπα με κόκκινα μούρα και μήλο Συνοδευτικά: Μπισκότα Jaffa σοκολάτας.

Υλικά για 18 κομμάτια των 50 γραμμαρίων

  • 750γρ. μούρα, Green Grocer’s
  • 3 μήλα ξεφλουδισμένα χωρίς κουκούτσια
  • 1 κ.σ φυτικό λάδι, Vita dor
  • 100γρ ζάχαρη, Belbake
  • ½ λίτρο χυμό cranberries ή μήλο, Vitafit
  • 1 κ.σ μέλι, Γλυκάνθη
  • Χυμό από μισό λεμόνι

 

Για τη γαρνιτούρα

  • Μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Ολόκληρα μούρα, Green Grocer’s
  • Φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο
  • Μπισκότα Jaffa σοκολάτας με μούρα, Sondey

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ξεπαγώστε τα μούρα μια ώρα πριν σε ένα μπολ.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα καθαρισμένα μήλα μαζί με το λάδι. Ψήστε τα μήλα για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  4. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το χυμό με τη ζάχαρη. Βράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  5. Προσθέστε μέσα τα μήλα και τα μούρα. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 5-7 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Με ένα μπλέντερ χεριού λιώστε τη σούπα και περάστε την από λεπτό κόσκινο για να φύγουν τα σπόρια και οι φλούδες.
  7. Προσθέστε το χυμό λεμόνι, το μέλι και ανακατέψτε καλά.
  8. Αφού κρυώσει η σούπα τοποθετήστε την στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά (περίπου 8 ώρες). Αν θέλετε να έχετε μια πιο ρευστή σούπα προσθέστε κι ‘άλλο χυμό.
  9. Γαρνίρετε με μήλο κομμένο σε μικρά τετράγωνα, μούρα, μπισκότα σοκολάτας και φύλλα μυρωδικών.
TOP