Υλικά για 18 κομμάτια των 50 γραμμαρίων
- 750γρ. μούρα, Green Grocer’s
- 3 μήλα ξεφλουδισμένα χωρίς κουκούτσια
- 1 κ.σ φυτικό λάδι, Vita d’or
- 100γρ ζάχαρη, Belbake
- ½ λίτρο χυμό cranberries ή μήλο, Vitafit
- 1 κ.σ μέλι, Γλυκάνθη
- Χυμό από μισό λεμόνι
Για τη γαρνιτούρα
- Μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- Ολόκληρα μούρα, Green Grocer’s
- Φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο
- Μπισκότα Jaffa σοκολάτας με μούρα, Sondey
Μέθοδος παρασκευής
- Ξεπαγώστε τα μούρα μια ώρα πριν σε ένα μπολ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα καθαρισμένα μήλα μαζί με το λάδι. Ψήστε τα μήλα για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το χυμό με τη ζάχαρη. Βράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέστε μέσα τα μήλα και τα μούρα. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 5-7 λεπτά.
- Αφαιρέστε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Με ένα μπλέντερ χεριού λιώστε τη σούπα και περάστε την από λεπτό κόσκινο για να φύγουν τα σπόρια και οι φλούδες.
- Προσθέστε το χυμό λεμόνι, το μέλι και ανακατέψτε καλά.
- Αφού κρυώσει η σούπα τοποθετήστε την στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά (περίπου 8 ώρες). Αν θέλετε να έχετε μια πιο ρευστή σούπα προσθέστε κι ‘άλλο χυμό.
- Γαρνίρετε με μήλο κομμένο σε μικρά τετράγωνα, μούρα, μπισκότα σοκολάτας και φύλλα μυρωδικών.