Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με κάρδαμο

5

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζ.ρύζι μπασμάτι, νώμα
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. αλάτι, νώμα
  • 1 κ.γ. ολόκληρους σπόρους κάρδαμο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι πάνω σε μία λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το βούτυρο, το κάρδαμο και το αλάτι.
  4. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
  5. Αφήστε για 10-11 λεπτά ξεσκέπαστο (ή μέχρι να απορροφήσει το νερό). Μην ανακατέψετε το ρύζι.
  6. Ακολούθως, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μία καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  7. Πριν σερβίρετε, σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.
X