Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με κάρδαμο
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/time-icn2.png)
5
Χρόνος Παρασκευής
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/time-icn2.png)
20'
Χρόνος Ψησίματος
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/servingsize-icn.png)
2
Μερίδες
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/dif-icn.png)
*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζ.ρύζι μπασμάτι, νώμα
- 2 φλιτζ. νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.γ. αλάτι, νώμα
- 1 κ.γ. ολόκληρους σπόρους κάρδαμο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
- Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι πάνω σε μία λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το βούτυρο, το κάρδαμο και το αλάτι.
- Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Αφήστε για 10-11 λεπτά ξεσκέπαστο (ή μέχρι να απορροφήσει το νερό). Μην ανακατέψετε το ρύζι.
- Ακολούθως, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μία καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
- Πριν σερβίρετε, σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.