Τάκος με βοδινό

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 6 μεγάλες πίτες τορτίγιας, El Tequito (ακολουθεί συνταγή για τα σπιτικά τάκος #2α)
- 1 συσκευασία (650γρ.) βοδινό άπαχο κιμά, Του Χασάπη
- 1κ.γ.κύμινο, Kania
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- 2κ.σ.ελαιόλαδο,Αρχαϊκά
- 1 μεγάλη σκελίδασκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα, Η Κουζίνα μου
- 200γρ.τριμμένο τυρίτσένταρ, Valley Spire
- Salsa με καλαμπόκι – ακολουθεί συνταγή
- Ξινή κρέμα (Sour Cream) – συνταγή
Salsa με καλαμπόκι
- 1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα (140γρ.), Freshona
- 1κ.σ. ελαιόλαδο,Αρχαϊκά
- 1 μικρήψιλοκομμένη ντομάτα
- 1κ.σ. ψιλοκομμένοφρέσκο κόλιαντρο
- 1 καυτερή κόκκινηπιπεριά, ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ.ψιλοκομμένοκρεμμύδι
- 1 κ.σ.ξίδι, Αρχαϊκά
- 2 κ.σ.φλιτζάνιχυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. ζάχαρη, Belbake
- ½ κ.γ.κύμινο αλεσμένο
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τον κιμά
- Ζεστάνετε 2κουταλιές ελαιόλαδοσεένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέστε σκόρδοκαι κρεμμύδι καισοτάρετε1 λεπτό.
- Προσθέστε το βοδινό και σοτάρετεμέχρι να ψηθεί. Παράλληλα προσθέστε το κύμινο, το αλάτικαι το πιπέρι.
- Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Για τα σπιτικά τάκος
- Ζεστάνετε τις πίτες σε τηγάνι χωρίς λάδι ή στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
- Με ένα πινέλο αλείψτε τις με φυτικό λάδι.
- Τοποθετήστε τις πίτες ανάποδα σε σχάρα του φούρνου δημιουργώντας έτσι τις θήκες τάκος.
- Ψήστε στον φούρνο στους 190°C για 7-10 λεπτά.
Για τη σάλτσα με καλαμπόκι
- Σε ένα μέτριο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Για το τελικό σερβίρισμα
- Μοιράστε πρώτα το μαρούλι στις θήκες και στη συνέχεια βάλτε τον κιμά. Βάλτε σε κάθε θήκη 2 κουταλιές καλαμπόκι, 1 γεμάτη κουταλιά sour cream, και από πάνω τριμμένο τυρί.
- Σερβίρετε αμέσως.