Τάκος με βοδινό

Υλικά

  • 6 μεγάλες πίτες τορτίγιας, El Tequito (ακολουθεί συνταγή για τα σπιτικά τάκος #2α)
  • 1 συσκευασία (650γρ.) βοδινό άπαχο κιμά, Του Χασάπη
  • 1κ.γ.κύμινο, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 2κ.σ.ελαιόλαδο,Αρχαϊκά
  • 1 μεγάλη σκελίδασκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα, Η Κουζίνα μου
  • 200γρ.τριμμένο τυρίτσένταρ, Valley Spire
  • Salsa με καλαμπόκι – ακολουθεί συνταγή 
  • Ξινή κρέμα (Sour Cream) – συνταγή 

Μέθοδος παρασκευής για τον κιμά

  1. Ζεστάνετε 2κουταλιές ελαιόλαδοσεένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Προσθέστε σκόρδοκαι κρεμμύδι καισοτάρετε1 λεπτό.
  3. Προσθέστε το βοδινό και σοτάρετεμέχρι να ψηθεί. Παράλληλα προσθέστε το κύμινο, το αλάτικαι το πιπέρι.
  4. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Μέθοδος παρασκευής για τα σπιτικά τάκος 

  1. Ζεστάνετε τις πίτες σε τηγάνι χωρίς λάδι ή στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Με ένα πινέλο αλείψτε τις με φυτικό λάδι.
  3. Τοποθετήστε τις πίτες ανάποδα σε σχάρα του φούρνου δημιουργώντας έτσι τις θήκες τάκος.
  4. Ψήστε στον φούρνο στους 190°C για 7-10 λεπτά.

Salsa με καλαμπόκι 

Υλικά

  • 1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα (140γρ.), Freshona
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο,Αρχαϊκά
  • 1 μικρήψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1κ.σ. ψιλοκομμένοφρέσκο ​​κόλιαντρο
  • 1 καυτερή κόκκινηπιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ.ψιλοκομμένοκρεμμύδι
  • 1 κ.σ.ξίδι, Αρχαϊκά
  • 2 κ.σ.φλιτζάνιχυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη, Belbake
  • ½ κ.γ.κύμινο αλεσμένο
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

Μέθοδος παρασκευής για τη σάλτσα με καλαμπόκι

  1. Σε ένα μέτριο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά.

Για το τελικό σερβίρισμα

  1. Μοιράστε πρώτα το μαρούλι στις θήκες και στη συνέχεια βάλτε τον κιμά. Βάλτε σε κάθε θήκη 2 κουταλιές καλαμπόκι, 1 γεμάτη κουταλιά sour cream, και από πάνω τριμμένο τυρί.
  2. Σερβίρετε αμέσως.
TOP