Μερίδες: 24

Υλικά

  • 24 θήκες για τάκος, El tequito
  • 2 συσκευασίες (2 επί 650γρ) βοδινό άπαχο κιμά, Epiloges By Arlyco
  • 1 κ.γ κύμινο, Kania
  • Αλάτι, πιπέρι, Κυπάρι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • Salsa με καλαμπόκι – ακολουθεί συνταγή
  • Ξινή κρέμα (Sour Cream) – ακολουθεί συνταγή
  • 200γρ τριμμένο τυρί τσένταρ, Valley Spire

 

Μέθοδος παρασκευής για τον κιμά

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βοδινό με το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζεστάνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδι και σοτάρετε 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε το βοδινό και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί. Βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά.

 

Salsa με καλαμπόκι

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι, Freshona
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 1 ½  φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες, Nostia
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι, Pason
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.γ κύμινο αλεσμένο Kania
  • Αλάτι, Κυπάρι
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος παρασκευής για την σάλτσα με καλαμπόκι

  1. Σε ένα μέτριο μπολ προσθέστε το καλαμπόκι.
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.

 

Ξινή κρέμα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι ΠΡΟΜΕΛ
  • Χυμό από μισό λάιμ
  • 1 κ.γ λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • Αλάτι, πιπέρι, Κυπάρι

Μέθοδος παρασκευής για την ξινή κρέμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

 

Για το τελικό σερβίρισμα

  1. Μοιράστε πρώτα το μαρούλι στις θήκες και στη συνέχεια βάλτε το κιμά. Βάλτε σε κάθε θήκη 2 κουταλιές καλαμπόκι, 1 γεμάτη κουταλιά sour cream, και από πάνω τριμμένο τυρί.
  2. Σερβίρετε αμέσως.
X