Τάπας “Cuatro”

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

12
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για το φρυγανισμένο ψωμί
• 1 φρέσκο ψωμί κομμένο 2 εκ. πάχος, φρυγανισμένο
Για τη βάση ντομάτας/ σοφρίτο:
- 1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρια
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια
- ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι
- 2 μέτριες, ώριμες ντομάτες
- 1 κ.σ. φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη, Kania
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
Για τις γαρνιτούρες:
- Γαρίδες κοκτέιλ, Ocean Sea
- Ψητά ολόκληρα μανιτάρια και ζαμπόν ωρίμανσης, ESPANA
- Αντζούγιες, NIXE με ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, BARESSA
- Πατάτες Μπράβας με τσίλι σκόνη, Kania (βλέπε συνταγή)
Πατάτες Μπράβας
- ½ κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους 3 εκατοστών, βρασμένες ελαφρά σε αλατισμένο νερό
- Λάδι για τηγάνισμα ή για ψήσιμο στον φούρνο.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1. Για τη βάση: Βάλτε όλα τα υλικά της ντομάτας σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και κάντε τα σάλτσα.
Για τη συναρμολόγηση των τάπας
- Τοποθετήστε τα φρυγανισμένα ψωμιά επάνω σε ένα δίσκο.
- Με μια κουταλιά της σούπας, βάλτε το μείγμα ντομάτας πάνω στα φρυγανισμένα ψωμιά.
- Γαρνίρετε με τις γαρνιτούρες από τις τρεις πρώτες συνταγές.
- Για τις πατάτες μπράβας, τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μικρό πιατάκι. Γαρνίρετε με τη βασική σάλτσα ντομάτας και πασπαλίστε με το τσίλι.
Πατάτες Μπράβας
- Βράστε τις πατάτες σε ζεστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σουρώστε τις πατάτες, στεγνώστε τις και τηγανίστε τις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετήστε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Εναλλακτικά, ανακατέψτε με λίγο λάδι και ψήστε στους 200 βαθμούς κελσίου (αέρα) μέχρι να πάρουν χρώμα (20 λεπτά περίπου).