Τάπας «Cuatro»

Υλικά για 12 κομμάτια:

Για το φρυγανισμένο ψωμί
• 1 φρέσκο ψωμί κομμένο 2 εκ. πάχος, φρυγανισμένο

      

Για τη βάση ντομάτας/ σοφρίτο:

  • 1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 μέτριες, ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη, Kania
  • 1 κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ μαύρο πιπέρι, Kania

 

Για τις γαρνιτούρες:

  1. Γαρίδες κοκτέιλ, Ocean Sea
  2. Ψητά ολόκληρα μανιτάρια και ζαμπόν ωρίμανσης, ESPANA
  3. Αντζούγιες, NIXE με ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, BARESSA
  4. Πατάτες Μπράβας με τσίλι σκόνη, Kania (βλέπε συνταγή)

 

Μέθοδος παρασκευής
Για τη βάση:  Βάλτε όλα τα υλικά της ντομάτας σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και κάντε τα σάλτσα.

 

Για τη συναρμολόγηση των τάπας

  1. Τοποθετήστε τα φρυγανισμένα ψωμιά επάνω σε ένα δίσκο.
  2. Με μια κουταλιά της σούπας, βάλτε το μείγμα ντομάτας επάνω στα φρυγανισμένα ψωμιά.
  3. Γαρνίρετε με τις γαρνιτούρες από τις τρεις πρώτες συνταγές.
  4. Για τις πατάτες μπράβας, τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μικρό πιατάκι. Γαρνίρετε με τη βασική σάλτσα ντομάτας και πασπαλίστε με το τσίλι.

 

Πατάτες Μπράβας

  • ½ κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους 3 εκατοστών, βρασμένες ελαφρά σε αλατισμένο νερό
  • Λάδι για τηγάνισμα ή για ψήσιμο στον φούρνο

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Βράστε τις πατάτες σε ζεστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Σουρώστε τις πατάτες, στεγνώστε τις και τηγανίστε τις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετήστε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  3. Εναλλακτικά, ανακατέψτε με λίγο λάδι και ψήστε στους 200 βαθμούς κελσίου (αέρα) μέχρι να πάρουν χρώμα (20 λεπτά περίπου).

 

 

TOP