Τεμπέλικα Τυροπιτάκια!

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Τα τυροπιτάκια είναι πολύ εύκολα, με υλικά που πάντα έχουμε στην κουζίνα μας και παρασκευάζονται χωρίς άνοιγμα φύλλου! Γι΄αυτό ονομάζονται και τεμπέλικα!
Υλικά για 20 κομμάτια των 30γρ
- 120γρ. ηλιέλαιο, Vita D’or
- 120γρ. γιαούρτι χωριάτικο (ρευστό), ΓΑΛΠΟ
- 200γρ (2 φλιτζάνια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
- 200γρ παρμεζάνα, χαλούμι τριμμένο, αναρή ή φέτα τριμμένη με τα δάκτυλα, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ. ξερό δυόσμο ή ρίγανη, Mikado
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ½ κ.γ baking powder, Bellbake
Για την επάλειψη
- 1 αυγό κτυπημένο
- 1 κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 20 κομμάτια, πλάστε τα σε μικρά κεφτεδάκια και πιέστε τα ελαφρά με τις παλάμες.
- Ακολούθως τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόχαρτο, αλείψτε με αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄ περίπου μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.