Τεμπέλικα Τυροπιτάκια!

Τα τυροπιτάκια είναι πολύ εύκολα, με υλικά που πάντα έχουμε στην κουζίνα μας και παρασκευάζονται χωρίς άνοιγμα φύλλου! Γι΄αυτό ονομάζονται και τεμπέλικα!

Υλικά για 20 κομμάτια των 30γρ

  • 120γρ. ηλιέλαιο, Vita Dor
  • 120γρ. γιαούρτι χωριάτικο (ρευστό), ΓΑΛΠΟ
  • 200γρ (2 φλιτζάνια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 200γρ παρμεζάνα, χαλούμι τριμμένο, αναρή ή φέτα τριμμένη με τα δάκτυλα, ΓΑΛΠΟ
  • 2 κ.σ. ξερό δυόσμο ή ρίγανη, Mikado
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γ baking powder, Bellbake

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό κτυπημένο
  • 1 κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά.
  2. Χωρίστε τη ζύμη σε 20 κομμάτια, πλάστε τα σε μικρά κεφτεδάκια και πιέστε τα ελαφρά με τις παλάμες.
  3. Ακολούθως τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόχαρτο, αλείψτε με αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄ περίπου μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
TOP