Τραγανά πακετάκια χαλούμι με τραγανό φύλλο κρούστας, σάλτσα με μέλι, μπύρα και γλυκό του κουταλιού

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 1 φύλλο κρούστας, Καρδίς
- 1 χαλούμι (180γρ.) κομμένο σε τέσσερα κομμάτια (κατά μήκος), Γάλπο
- 1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
Για τη σάλτσα:
- 4 κ.σ. μέλι, Γλυκάνθη
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι ή μηλόξιδο, Pason
- 1 σφηνάκι μπύρα, FinkbräuPils
Για τη διακόσμηση:
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού της επιλογής σας (κυδώνι, καρυδάκι, περγαμόντο)
- 1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- 2 γλυκά κουταλιού της επιλογής σας (κυδώνι, καρυδάκι, περγαμόντο)
- φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita d’or
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόψτε το χαλούμι σε τέσσερις φέτες κατά μήκος και τοποθετήστε το επάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα υγρά.
- Απλώστε ένα φύλλο κρούστας πάνω σε μια σανίδα κοπής. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίστε το φύλλο σε 4 στενόμακρες λωρίδες.
- Τοποθετήστε το χαλούμι επάνω στο φύλλο. Αφήστε 1-2 εκατοστά γύρω – γύρω, έτσι ώστε να μπορέσετε να το τυλίξετε σε μικρό πακέτο (βλέπε φωτογραφία).
- Με ένα πινέλο αλείψτε περιμετρικά το φύλλο με το χτυπημένο ασπράδι.
- Τυλίξτε το χαλούμι σε πακέτο, τυλίγοντας τις γωνίες γύρω – γύρω. Αν χρειαστεί, αλείψτε ξανά με ασπράδι έτσι ώστε να κλείσει καλά.
- Τυλίξτε τα πακέτα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για μία ώρα.
- Παράλληλα ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα μικρό τηγάνι τοποθετήστε όλα τα υλικά της σάλτσας και βράστε μέχρι να έχετε ένα σιρόπι (6 λεπτά περίπου). Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμα τα πακετάκια ρίξτε λάδι σε ένα τηγάνι. Βάλτε τόσο λάδι όσο ένα δάκτυλο περίπου (ξέβαθο τηγάνισμα).
- Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού κάψει το λάδι, τηγανίστε τα πακέτα με την ένωση προς τα κάτω.
- Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά αναποδογυρίστε τα με μια σπάτουλα και από την άλλη. Μην χρησιμοποιήσετε πιρούνι γιατί θα σπάσει το πακέτο.
- Τοποθετήστε τα πακετάκια επάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Αφού τραβήξουν το λάδι, τοποθετήστε τα επάνω σε ένα πιάτο.
- Ραντίστε με τη σάλτσα μέλι που ετοιμάσατε, στη συνέχεια ραντίστε με επιπλέον μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού. Πασπαλίστε με καβουρδισμένο σουσάμι και από πάνω τοποθετήστε γλυκό κυδώνι κομμένο σε φέτες. Γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο.