Τραγανά πακετάκια χαλούμι με τραγανό φύλλο κρούστας. Σερβιρισμένα με σάλτσα από μέλι, μπύρα και γλυκό του κουταλιού

Υλικά για 4 πακετάκια

  • 1 φύλλο κρούστας, Καρδίς
  • 1 χαλούμι (180γρ.) κομμένο σε τέσσερα κομμάτια (κατά μήκος), Γάλπο
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο

Για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι ή μηλόξιδο, Pason
  • 1 σφηνάκι μπύρα, FinkbräuPils

 

Για τη διακόσμηση

  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού της επιλογής σας (κυδώνι, καρυδάκι, περγαμόντο)
  • 1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 2 γλυκά κουταλιού της επιλογής σας (κυδώνι, καρυδάκι, περγαμόντο)
  • φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita dor

Μέθοδος παρασκευής

  1. Κόψτε το χαλούμι σε τέσσερις φέτες κατά μήκος και τοποθετήστε το επάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα υγρά.
  2. Απλώστε ένα φύλλο κρούστας πάνω σε μια σανίδα κοπής. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίστε το φύλλο σε 4 στενόμακρες λωρίδες.
  3. Τοποθετήστε το χαλούμι επάνω στο φύλλο. Αφήστε 1-2 εκατοστά γύρω – γύρω, έτσι ώστε να μπορέσετε να το τυλίξετε σε μικρό πακέτο (βλέπε πιο κάτω).

 

 

  1. Με ένα πινέλο αλείψτε περιμετρικά το φύλλο με το χτυπημένο ασπράδι.
  2. Τυλίξτε το χαλούμι σε πακέτο, τυλίγοντας τις γωνίες γύρω – γύρω. Αν χρειαστεί, αλείψτε ξανά με ασπράδι έτσι ώστε να κλείσει καλά.
  3. Τυλίξτε τα πακέτα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για μία ώρα.
  4. Παράλληλα ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα μικρό τηγάνι τοποθετήστε όλα τα υλικά της σάλτσας και βράστε μέχρι να έχετε ένα σιρόπι (6 λεπτά περίπου). Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά.
  5. Όταν είναι έτοιμα τα πακετάκια ρίξτε λάδι σε ένα τηγάνι. Βάλτε τόσο λάδι όσο ένα δάκτυλο περίπου (ξέβαθο τηγάνισμα).
  6. Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού κάψει το λάδι, τηγανίστε τα πακέτα με την ένωση προς τα κάτω.
  7. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά αναποδογυρίστε τα με μια σπάτουλα και από την άλλη. Μην χρησιμοποιήσετε πιρούνι γιατί θα σπάσει το πακέτο.
  8. Τοποθετήστε τα πακετάκια επάνω σε χαρτί κουζίνας.
  9. Αφού τραβήξουν το λάδι, τοποθετήστε τα επάνω σε ένα πιάτο.
  10. Ραντίστε με τη σάλτσα μέλι που ετοιμάσατε, στη συνέχεια ραντίστε με επιπλέον μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού. Πασπαλίστε με καβουρδισμένο σουσάμι και από πάνω τοποθετήστε γλυκό κυδώνι κομμένο σε φέτες. Γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο.

 

 

TOP