Τραγανά σουδάκια γεμισμένα με κρέμα μουσελίν
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για τα σουδάκια
- 200γρ νερό
- 70γρ ανάλατο βούτυρο, Milbona
- 1γρ αλάτι, Κυπάρι
- 3γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 130γρ aλεύρι Φαρίνα ‘00΄, Χρυσός Μύλος
- +/- 220γρ aυγά
- 40γρ ακατέργαστη ζάχαρη demerara, Belbake
Για τη κρέμα μουσελίν
- 750γρ γάλα, Milbona
- 120γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 120γρ κροκάδι αυγού
- 85γρ corn flour
- 1 φακελάκι βανίλια, Belbake
- 150γρ κρέμα γάλακτος, Milbona
- 150γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τα σουδάκια
- Βράζουμε το νερό μαζί με το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να κοχλάσει.
- Ελαττώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλά στα τοιχώματα της κατσαρόλας (2 λεπτά).
- Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Ακολούθως τοποθετούμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε με τον αναδευτήρα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι η ζύμη να απορροφήσει τα αυγά.
- Κόβουμε τα σουδάκια με κορνέ ζαχαροπλαστικής πάνω σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί 4cm διάμετρο και έπειτα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη demerara.
- Τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 185˚C για 15 λεπτά και έπειτα ακόμα 15 λεπτά στους 175˚C.
Για την κρέμα μουσελίν
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να κοχλάσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το corn flour με τη ζάχαρη, τα κροκάδια, και τη βανίλια.
- Όταν κοχλάσει το γάλα προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στα κροκάδια και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
- Τέλος προσθέτουμε τα κροκάδια πίσω στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα και ξανά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μουσελίν.
- Έπειτα την απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα την υγρή κρέμα και ακολούθως προσθέτουμε και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.