Τραγανά σουδάκια γεμισμένα με κρέμα μουσελίν

Υλικά για τα σουδάκια

  • 200γρ νερό
  • 70γρ ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • 1γρ αλάτι, Κυπάρι                                
  • 3γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 130γρ aλεύρι Φαρίνα ‘00΄, Χρυσός Μύλος
  • +/- 220γρ aυγά
  • 40γρ ακατέργαστη ζάχαρη demerara, Belbake

 

Μέθοδος παρασκευής για τα σουδάκια

  1. Βράζουμε το νερό μαζί με το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να κοχλάσει.
  2. Ελαττώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλά στα τοιχώματα της κατσαρόλας (2 λεπτά).
  3. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Ακολούθως τοποθετούμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε με τον αναδευτήρα.
  5. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι η ζύμη να απορροφήσει τα αυγά.
  6. Κόβουμε τα σουδάκια με κορνέ ζαχαροπλαστικής πάνω σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί 4cm διάμετρο και έπειτα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη demerara.
  7. Τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 185˚C για 15 λεπτά και έπειτα ακόμα 15 λεπτά στους 175˚C.

 

Υλικά για τη κρέμα μουσελίν

  • 750γρ γάλα, Milbona
  • 120γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 120γρ κροκάδι αυγού
  • 85γρ corn flour
  • 1 φακελάκι βανίλια, Belbake
  • 150γρ κρέμα γάλακτος, Milbona
  • 150γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona

Μέθοδος παρασκευής για την κρέμα μουσελίν

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να κοχλάσει.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το corn flour με τη ζάχαρη, τα κροκάδια, και τη βανίλια.
  3. Όταν κοχλάσει το γάλα προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στα κροκάδια και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
  4. Τέλος προσθέτουμε τα κροκάδια πίσω στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα και ξανά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μουσελίν.
  5. Έπειτα την απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα την υγρή κρέμα και ακολούθως προσθέτουμε και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  6. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.
TOP