Τρομακτικό Punch!

Mαχαλεπί λιβανέζικο σε σχήμα χεριού σε κόκκινο punch από τριαντάφυλλο

Υλικά για το μαχαλεπί

  • 50γρ κρέμα γάλακτος, Milbona
  • 150γρ γάλα, Milbona
  • 5γρ ροδόσταγμα
  • 25γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 20γρ corn flour
  • ¼ κ.γ σκόνη μαστίχα

 

Για το punch

  • 2 λίτρα νερό
  • Τριαντάφυλλο σιρόπι

    Εξοπλισμός

  • Μεγάλο γυάλινο μπολ
  • 1 γάντι λάτεξ

 

Μέθοδος παρασκευής

 

Για το μαχαλεπί:

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με το γάλα. Αφήνουμε λίγο γάλα πίσω (50ml περίπου) για να διαλύσουμε το corn flour.
  2. Διαλύουμε το corn flour μαζί με λίγο από το γάλα, ροδόσταγμα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα
  3. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το corn flour και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει και να πήξει το μαχαλεπί.
  4. Μέχρι να κρυώσει ελαφρά, πλένουμε καλά το γάντι με νερό και σαπούνι. Τοποθετούμε το γάντι σε ένα μεγάλο ποτήρι, στερεώνοντας το στο χείλος του.
  5. Ακολούθως γεμίζουμε με το μαχαλεπί. Κλείνουμε προσεκτικά το γάντι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για να παγώσει.
  6. Αφού παγώσει, κόβουμε το γάντι και αφαιρούμε το χέρι σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τριαντάφυλλο.
TOP