Τρομακτικό Punch!

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Mαχαλεπί λιβανέζικο σε σχήμα χεριού σε κόκκινο punch από τριαντάφυλλο
Υλικά για το μαχαλεπί
- 50γρ κρέμα γάλακτος, Milbona
- 150γρ γάλα, Milbona
- 5γρ ροδόσταγμα
- 25γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 20γρ corn flour
- ¼ κ.γ σκόνη μαστίχα
Για το punch
- 2 λίτρα νερό
- Τριαντάφυλλο σιρόπι
Εξοπλισμός
- Μεγάλο γυάλινο μπολ
- 1 γάντι λάτεξ
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το μαχαλεπί:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με το γάλα. Αφήνουμε λίγο γάλα πίσω (50ml περίπου) για να διαλύσουμε το corn flour.
- Διαλύουμε το corn flour μαζί με λίγο από το γάλα, ροδόσταγμα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το corn flour και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει και να πήξει το μαχαλεπί.
- Μέχρι να κρυώσει ελαφρά, πλένουμε καλά το γάντι με νερό και σαπούνι. Τοποθετούμε το γάντι σε ένα μεγάλο ποτήρι, στερεώνοντας το στο χείλος του.
- Ακολούθως γεμίζουμε με το μαχαλεπί. Κλείνουμε προσεκτικά το γάντι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για να παγώσει.
- Αφού παγώσει, κόβουμε το γάντι και αφαιρούμε το χέρι σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τριαντάφυλλο.