Τυρένια κριτσίνια «δάκτυλα» μάγισσας με σάλτσα ντομάτας

Υλικά για κριτσίνια

  • 100ml ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 100ml κρύο νερό
  • 1 κ.σ. ξύδι από κρασί , ΑΡΧΑΪΚΑ 
  • ½ κ.γ πράσινο χρώμα
  • 220γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 60γρ. τριμμένη παρμεζάνα, Lovilio
  • 2 κ.γ. baking powder, Belbake
  • 2 κ.γ. ρίγανη, Kania
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 30 αμύγδαλα , Alesto

 

Για το σερβίρισμα:

500γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, Combino

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C μαζί με το ταψί που θα ψήσετε τα κριτσίνια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύδι και το πράσινο χρώμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το τυρί, το baking powder, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  4. Ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με τα υγρά υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι υγρή αλλά να μην κολλά στα χέρια.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια των 55γρ.
  6. Παίρνουμε την κάθε μπαλίτσα, την πλάθουμε σε στενόμακρα κριτσίνια και τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόχαρτο (μήκους 18 εκατοστά περίπου). Κόβουμε τα κριτσίνια στα τρία, δημιουργώντας έτσι τρία «δάκτυλα».
  7. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα πάνω στην άκρη (σαν νύχι ) και με ένα μαχαιράκι, σχηματίζουμε τις γραμμές στα “δάκτυλα”.
  8. Αφού τελειώσουμε με όλα τα κριτσίνια αφαιρούμε το ζεστό ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε πάνω το λαδόχαρτο με τα κριτσίνια.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα με το πάχος της ζύμης).
  10. Αφού ψηθούν τα τοποθετούμε επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αφαιρούμε τα αμύγδαλα από τα κριτσίνια. Με ένα κουταλάκι του τσαγιού γεμίζουμε το κενό με σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε ξανά τα αμύγδαλα πίσω στο κριτσίνι.
  11. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
TOP