Φαλάφελ σε μπολ

12 ώρες

Χρόνος Παρασκευής

45'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 12 φαλάφελ των 35 γρ.

  • 150 γρ. αποξηραμένα ρεβίθια | νώμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (100 γρ.), κομμένο στα τέσσερα
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
  • ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι | νώμα
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα | νώμα

 

Συνοδευτικά υλικά που θα τοποθετηθούν στο μπολ

  • 12 φαλάφελ (συνταγή #1)
  • σάλτσα ταχίνι (συνταγή #2)
  • σαλάτα «Φατούς» (συνταγή #4)
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια | νώμα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες | νώμα
  • 2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες | Freshona
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, ανακατεμένο μαζί με 2 κ.γ. σουμάκ και 2 κ.σ. ξίδι
  • 12 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι | νώμα
  • 12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι | νώμα
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (wedges)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τα φαλάφελ

  1. Φουσκώστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα. Όταν φουσκώσουν, θα έχετε μία ποσότητα γύρω στα 300 γρ.
  2. Βράστε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με αλάτι, μέχρι να ψηθούν.
  3. Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά: κρεμμύδι, μαϊντανό, κόλιανδο, σκόρδο, αλάτι, κύμινο και το πιπέρι.
  4. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  5. Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, πλάστε το σε 12 (δώδεκα) φαλάφελ και τοποθετήστε τα πάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
  6. Τέλος, ραντίστε τα με λάδι και ψήστε στον φούρνο στους 180°C (αέρα) για 20 λεπτά.

Στήσιμο πιάτου

  • Σε 4 μικρά δοχεία για ντιπ (μπολάκια) τοποθετήστε τη σάλτσα ταχίνι. Τοποθετήστε το κάθε μπολάκι μέσα σε τέσσερα βαθουλά πιάτα σερβιρίσματος (μπολ).
  • Τοποθετήστε περιμετρικά τα υλικά της συνταγής στα βαθουλά πιάτα.
X