Φαλάφελ στην πίτα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 12 φαλάφελ των 35γρ.
- 150γρ αποξηραμένα ρεβίθια, TERRANEA
- 1 μέτριο κρεμμύδι (100γρ.), κομμένο στα τέσσερα
- 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανό
- 2 κ.σ φύλλα κόλιανδρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ ξύσμα λεμόνι
- ½ κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
- ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
- Αλεύρι για το πανάρισμα, Belbake
Συνοδευτικά/υλικά με τη σειρά που θα τοποθετηθούν επάνω στην πίτα
- 4 ελληνικές ή κυπριακές πίτες, Η Κουζίνα μου
- 8 κ.σ τζατζίκι, Chef Select
- 8 λεπτές φέτες από μια μεγάλη ώριμη ντομάτα
- Ανάμεικτη σαλάτα με λάχανο ή σαλάτα ρόκα, Η Κουζίνα μου
- 12 φαλάφελ
- 4 μεγάλα αγγουράκια τουρσί κομμένα σε λεπτές φέτες, Freshona
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ανακατεμένο μαζί με 2 κ.γ σουμάκ
- 8 κ.σ σάλτσα χούμους αραιωμένο με χυμό λεμόνι ή χλυαρό νερό, Chef Select
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό ανάμεικτο με ½ κ.γ ξύσμα λεμόνι
- Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vita D‘or
- Λεμόνι κομμένο σε μοίρες (wedges) για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Μέθοδος παρασκευής
- Φουσκώστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 300γρ. ρεβίθια.
- Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά: κρεμμύδι, μαϊντανό, κόλιανδο, ξύσμα λεμόνι, σκόρδο, αλάτι, κύμινο και το πιπέρι.
- Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
- Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, πλάστε το σε 12 φαλάφελ και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
- Παράλληλα ετοιμάστε ένα πιάτο με αλεύρι όπως και ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα (περίπου ένα δάκτυλο σε βάθος).
- Αλευρώστε τα φαλάφελ και τηγανίστε τα από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως τηγανίστε τα και από την άλλη πλευρά. Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
- Εναλλακτικά ραντίστε τα με λάδι και ψήστε στον φούρνο στους 180°C (αέρα) για 20 λεπτά.
Στήσιμο πιάτου:
- Αλείψτε τη κάθε πίτα με 2 κ.σ τζατζίκι, προσθέστε επάνω 1 λεπτές φέτες ντομάτας και λίγη σαλάτα.
- Πάνω από τη σαλάτα τοποθετήστε τρία φαλάφελ, μετά 1 αγγουράκι τουρσί και πασπαλίστε με το κόκκινο κρεμμύδι.
- Τέλος ραντίστε τα φαλάφελ με το 2 κ.σ χούμους και πασπαλίστε με μαϊντανό και ξύσμα λεμόνι.