Φλογέρες σφολιάτας με πιπεριά Φλωρίνης και παρμεζάνα

10'
Χρόνος Παρασκευής

12'
Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 1 φύλλο σφολιάτας, Καρδίς
- 100γρ. πιπεριά Φλωρίνης, ΕΥ
- 50γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη, Lovilio
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά αλεσμένη, Kania
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 1 χτυπημένο αβγό για το άλειμμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπλέντερ προσθέστε μέσα την πιπεριά Φλωρίνης μαζί με την πάπρικα, το τυρί και το πιπέρι.
- Επάνω σε μια σανίδα κοπής τοποθετήστε ένα φύλλο σφολιάτας.
- Αλείψτε τη μισή επιφάνεια της σφολιάτας με την πάστα της πιπεριάς.
- Διπλώστε το μισό φύλλο σφολιάτας πάνω από την πάστα.
- Ακολούθως, κόψτε το κάθε κομμάτι σε 12 μπαστούνια λωρίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ένα κόπτη πίτσας.
- Πάρτε τις λωρίδες στα χέρια σας και περιστρέψτε τις να μοιάζουν σαν στριφτά μακαρόνια (βίδες).
- Τοποθετήστε τις στο ταψί με λαδόχαρτο, πιέζοντας τις άκρες.
- Ψήστε για 12 λεπτά στους 200°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.