Υλικά

  • 500γρ. πρόβειο γιαούρτι (1 συσκευασία), ΓΑΛΠΟ
  • 1 κ.γ αλάτι, Κυπάρι

 

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 κ.γ ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Μπαχαρικά Za’ atar
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ανακατέψτε το αλάτι με το γιαούρτι. Σε ένα ψηλό μπολ ή δοχείο, τοποθετήστε μέσα ένα κόσκινο και από πάνω ένα τουλπάνι (τούλι). Ρίξτε μέσα το γιαούρτι και σκεπάστε το με το τουλπάνι.

Αφήστε το να στραγγίξει στο ψυγείο για 8-24 ώρες.

  1. Μετά από το στράγγισμα, σφίξτε το τουλπάνι για να φύγουν τα περιττά υγρά. Τοποθετήστε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
  2. Σχηματίστε μπαλίτσες με δύο κουτάλια της σούπας και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο. Γαρνίρετε με λεμόνι, μπαχαρικά, θυμάρι και σταγόνες ελαιόλαδο. Επίσης μπορείτε να σερβίρετε ως έχει σε ένα μπολ μαζί με τις γαρνιτούρες.
X