Φριτάτα με κάρυ με συνοδευτικό αβοκάντο

34 λεπτά
Χρόνος Παρασκευής

20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 8 μέτρια αυγά
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι (ηλιανθέλαιο), Vita d’or
- ½ κ.σ. κάρυ σε σκόνη, Kania
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινο ή λευκό ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 200γρ. ντοματίνια
Για το αβοκάντο
- 1 μεγάλο αβοκάντο, λιωμένο με το πιρούνι
- 150γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Χυμό από ένα λάιμ ή μισό λεμόνι
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη φριτάτα
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Παίρνετε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20-22 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνετε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο το οποίο κόψατε και αυτό στρογγυλό.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά με το λάδι, το κάρυ και τον κόλιανδρο χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
- Βάζετε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτετε πάνω ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια.
- Μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα φουσκώσει και πάρει χρώμα.
- Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και κόβετε σε 4 κομμάτια.
Για το αβοκάντο
- Βάζετε τοαβοκάντοσε ένα μέτριο μπολκαι το πολτοποιείτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια, το λεμόνι, τον κόλιανδρο και ανακατεύετε.