Φριτάτα με φέτα και καπνιστή γαλοπούλα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για μια φριτάτα 20 εκ.
- 6 μέτρια αυγά
- 4 κ.σ γάλα
- 1 κ.σ ελαιόλαδο, ΕΥ
- Αλάτι Ιμαλαίων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- ½ κ.γ ρίγανη, Mikado
- 1μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε λωρίδες, Αγροικία
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους, Γάλπο
- 1 χούφτα (περίπου 10) ντοματίνια
- 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, γαρνιτούρα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20-22 εκατοστών (που μπαίνει στο φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο το οποίο κόψαμε και αυτό στρογγυλό.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
- Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε μέσα στο μείγμα όλα τα υλικά εκτός τα ντοματίνια και την φέτα. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτουμε πάνω ομοιόμορφα τα ντοματίνια και τη φέτα.
- Μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα μας φουσκώσει και πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4 κομμάτια. Πασπαλίζουμε με βασιλικό.