Φριτάτα με φέτα και μανιτάρι

40 λεπτά
Χρόνος Παρασκευής

20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 6 μέτρια βιολογικά αυγά
- 2 κ.σ. γάλα, Milbona
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
- ¼ κ.γ. αλάτι (εάν χρειάζεται λόγω φέτας)
- Πιπέρι, Kania (όσο χρειάζεται)
- ½ κ.γ. ρίγανη, Mikado
- 3 λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους ή σπασμένη με τα χέρια, Γάλπο
Εξοπλισμός:
- Κουταλάκι τσαγιού και σούπας
- Ένα μεγάλο πιρούνι
- Σανίδι κοπής
- Μαχαίρι κοπής (μεγάλο ή μικρό)
- Ένα μέτριο μπολ και δύο μικρά
- Πυρίμαχο σκεύος μήκους 20 εκατοστών
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα πυρίμαχο σκεύος μήκους 20 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο .
- Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
- Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα γάλα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μανιτάρια και πιπεριά. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτουμε πάνω ομοιόμορφα τη φέτα.
- Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα μας να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4-6 κομμάτια.