Χαλβάς κατσαρόλας σιμιγδαλένιος

140 λεπτά
Χρόνος Παρασκευής

10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος

6
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 1/8 φλιτζάνι (30γρ.) φυτικό λάδι, Vita d’or
- 1/3 φλιτζάνι (50γρ.) αμύγδαλο ανάλατο με φλούδα χοντροκομμένο, Alesto
- ½ φλιτζάνι (100γρ.) σιμιγδάλι ψιλό
- ¾ φλιτζάνι (150 γρ.) καστανή ζάχαρη ,Belbake
- 2 φλιτζάνια (500ml) νερό
- ¼ φλιτζάνι (60ml) ροδόσταγμα
Εξοπλισμός:
- Ζυγαριά ή φλιτζάνια μέτρησης
- Σανίδα κοπής και μαχαίρι ή μπλέντερ για το αμύγδαλο
- Μπολάκια για τα υλικά της συνταγής
- Μέτρια κατσαρόλα (Χαλβάς)
- Μαρίζα ζαχαροπλαστικής ή ξύλινη κουτάλα
- Μεγάλη κουτάλα σερβιρίσματος σούπας
- Φόρμα κέικ με τρύπα διαμέτρου 20-22 εκ. για το γλυκό (ή άλλα σχήματα/ φόρμες καλύτερα από σιλικόνη για να βγαίνει εύκολα)
- Πετσέτα κουζίνας
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ζυγίστε τα υλικά. Χοντροκόψτε το αμύγδαλο με το μαχαίρι ή τοποθετήστε το σε ένα μπλέντερ.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και καβουρδίζετε το αμύγδαλο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή με μαρίζα, μέχρι να ροδίσει καλά για 3΄-4’.
- Ακολούθως προσθέστε και το σιμιγδάλι και καβουρδίστε ελαφρά για 2΄-3’.
- Με προσοχή ρίξτε λίγο λίγο το νερό στο σιμιγδάλι και μετά την ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να δένει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 6-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή μην καείτε από το μείγμα.
- Τέλος προσθέστε το ροδόσταγμα για να κρατήσει το άρωμα του.
- Με τη μαρίζα ζαχαροπλαστικής, αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα της επιλογής σας και αφήνετε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για δύο ώρες.
- Ξεφορμάρετε και σερβίρετε!