Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου, λαχανοσαλάτα «Coleslaw» με μήλο και ξινόκρεμα, καλαμπόκι στο γκριλ

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για τα χοιρινά παϊδάκια:
- 2 συσκευασίες μαριναρισμένα χοιρινά παϊδάκια, του Χασάπη
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- 1 φλιτζ. κέτσαπ ντομάτας, Kania
- 2 κ.σ. μουστάρδα, Κania
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
Λαχανοσαλάτα «Coleslaw» με μήλο και ξινόκρεμα:
- 150γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 150γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200γρ. ξινόκρεμα
- 2-3 κ.σ. ξίδι μήλου, Deluxe
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
Καλαμπόκι στο γκρίλ:
- 4 καλαμπόκια κομμένα σε δύο ή στα τρία κομμάτια
Για το άλειμμα:
- Μαργαρίνη, Vita D’or
- Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τα χοιρινά παϊδάκια:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C°.
- Στρώνουμε ένα ταψί με ασημόχαρτο και τοποθετούμε τα χοιρινά παϊδάκια σε λαδόχαρτο και ασημόχαρτο και τα κλείνουμε καλά.
- Τα ψήνουμε για 2 ώρες.
- Ενώ ψήνονται, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Αφού ψηθούν και μαλακώσουν, αφαιρούμε τα περιττά υγρά και τοποθετούμε τα παϊδάκια σε πιατέλα. Με ένα πινέλο, τα αλείφουμε με λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Σε ένα τηγάνι τουγκριλ τα ψήνουμε για 2′-3′ για να καραμελώσει η επιφάνειά τους.
- Με ένα πινέλο, τα ξανά αλείφουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τα σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και αφήστε να σιγοβράσουν για 15’ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λαχανοσαλάτα «Coleslaw» με μήλο και ξινόκρεμα:
- Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά και το μήλο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
Καλαμπόκι στο γκρίλ:
- Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια, αφαιρώντας το φύλλο και τις ίνες.
- Τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα (10’ περίπου).
- Τέλος, τα αλείφουμε με μαργαρίνη και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και μπαχαρικά.