Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με εύκολη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 2 συσκευασίες μαριναρισμένα
    χοιρινά παϊδάκια, του Χασάπη

 

Για την Σάλτσα μπάρμπεκιου:

 

  • 1 φλιτζ. κέτσαπ ντομάτας, Kania
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, WINAROM
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake

 

 

Συνοδευτικά:

 

  • Λαχανοσαλάτα «Coleslaw»
    με μήλο (ακολουθεί συνταγή)
  • Καλαμπόκι βραστό με μαργαρίνη και
    μπαχαρικά (ακολουθεί συνταγή)

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τα χοιρινά παϊδάκια:

 

  1. Προθερμένουμε το φούρνο στους 160 C°.
  2. Στρώνουμε ένα ταψί με ασημόχαρτο και τοποθετούμε τα χοιρινά παϊδάκια σε λαδόχαρτο και ασημόκολλα και τα κλείνουμε καλά.
  3. Τα ψήνουμε για 2 ώρες.
  4. Ενώ ψήνονται, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  5. Αφού ψηθούν και μαλακώσουν, αφαιρούμε τα περιττά υγρά και τοποθετούμε τα παϊδάκια σε πιατέλα. Με ένα πινέλο, τα αλείφουμε με λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  6. Σε ένα τηγάνι του γκριλ τα ψήνουμε για 2′-3′
    για να καραμελώσει η επιφάνειά τους
  7. Με ένα πινέλο, τα ξαναλείφουμε
    με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τα σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και
    τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15′ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Λαχανοσαλάτα «Coleslaw» με μήλο:

Υλικά για 4 μερίδες

 

  • 400γρ. άσπρο λάχανο, κομμένο πολύ λεπτά
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, ή μικρούς κύβους
  • 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες, ή μικρούς κύβους
  • 200γρ. μαγιονέζα
  • 2-3 κ.σ. ξίδι, Pason
  • Αλάτι, Kυπάρι
  • Πιπέρι, Kania



ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

  1. Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά και το μήλο σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ξίδι,
    αλάτι και πιπέρι, και
  3. Ανακατεύουμε καλά


Καλαμπόκι βραστό με μαργαρίνη και μπαχαρικά:

 

  • 4 καλαμπόκια κομμένα σε δύο ή στα τρία κομμάτια

Για το άλειμμα:

 

  • Μαργαρίνη, Vita D’or
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • Aλάτι, Κυπάρι

 

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια,
    αφαιρώνταςτο φύλλο και τις τρίχες.
  2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  3. Προσθέτουμε τα καλαμπόκια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας
    να βράσουν για περίπου 3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα καλαμπόκια σκεπασμένα για ακόμα 5’
  5. Στραγγίζουμε τα καλαμπόκια, τα αλείφουμε με μαργαρίνη και τα

Πασπαλίζουμε με αλάτι και μπαχαρικά

X