Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με εύκολη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- 2 συσκευασίες μαριναρισμένα
χοιρινά παϊδάκια, του Χασάπη
Για την Σάλτσα μπάρμπεκιου:
- 1 φλιτζ. κέτσαπ ντομάτας, Kania
- 2 κ.σ. μουστάρδα, WINAROM
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
Συνοδευτικά:
- Λαχανοσαλάτα «Coleslaw»
με μήλο (ακολουθεί συνταγή) - Καλαμπόκι βραστό με μαργαρίνη και
μπαχαρικά (ακολουθεί συνταγή)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τα χοιρινά παϊδάκια:
- Προθερμένουμε το φούρνο στους 160 C°.
- Στρώνουμε ένα ταψί με ασημόχαρτο και τοποθετούμε τα χοιρινά παϊδάκια σε λαδόχαρτο και ασημόκολλα και τα κλείνουμε καλά.
- Τα ψήνουμε για 2 ώρες.
- Ενώ ψήνονται, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Αφού ψηθούν και μαλακώσουν, αφαιρούμε τα περιττά υγρά και τοποθετούμε τα παϊδάκια σε πιατέλα. Με ένα πινέλο, τα αλείφουμε με λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Σε ένα τηγάνι του γκριλ τα ψήνουμε για 2′-3′
για να καραμελώσει η επιφάνειά τους - Με ένα πινέλο, τα ξαναλείφουμε
με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τα σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και
τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15′ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λαχανοσαλάτα «Coleslaw» με μήλο:
Υλικά για 4 μερίδες
- 400γρ. άσπρο λάχανο, κομμένο πολύ λεπτά
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 1 μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, ή μικρούς κύβους
- 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες, ή μικρούς κύβους
- 200γρ. μαγιονέζα
- 2-3 κ.σ. ξίδι, Pason
- Αλάτι, Kυπάρι
- Πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά και το μήλο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ξίδι,
αλάτι και πιπέρι, και - Ανακατεύουμε καλά
Καλαμπόκι βραστό με μαργαρίνη και μπαχαρικά:
- 4 καλαμπόκια κομμένα σε δύο ή στα τρία κομμάτια
Για το άλειμμα:
- Μαργαρίνη, Vita D’or
- Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
- Aλάτι, Κυπάρι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια,
αφαιρώνταςτο φύλλο και τις τρίχες. - Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
- Προσθέτουμε τα καλαμπόκια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας
να βράσουν για περίπου 3 λεπτά. - Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα καλαμπόκια σκεπασμένα για ακόμα 5’
- Στραγγίζουμε τα καλαμπόκια, τα αλείφουμε με μαργαρίνη και τα
Πασπαλίζουμε με αλάτι και μπαχαρικά