Χοιρινό με σταφύλι και κουμανταρία

Υλικά:

  • Χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο, Του Χασάπη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα, Belbake
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. (160γρ.) κόκκινα ή άσπρα σταφύλια χωρίς κουκούτσια
  • 1/2 φλ. κουμανταρία
  • 1 κ.σ ξίδι, PASON
  • χυμό από μισό πορτοκάλι ή 1 γλυκό μανταρίνι
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona (για το τελείωμα)
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, ΚΑΝΙΑ
  • φρέσκο ​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

 

Συνοδευτικές γαρνιτούρες του πιάτου (προαιρετικά):

  • Πουρέ μπιζέλι (βρασμένο μπιζέλι λιωμένο στο μπλέντερ με βούτυρο, αλάτι και πιπέρι)
  • Μπιζέλι βρασμένο, Vegeterra
  • Μαγιονέζα, Vita d’or
  • Φύλλα φρέσκου άνηθου
  • Ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αγγουράκι κομμένο σε μικρούς κύβους, χωρίς τα σπόρια
  • Καρότο βραστό κομμένο σε κύβους
  • Κύμινο σε σκόνη

 

Για την προετοιμασία του κρέατος:

Κτυπήστε με ένα μπάτη τις χοιρινές μπριζόλες, αλευρώστε τις και τοποθετήστε σε ένα πιάτο.

 

Προετοιμασία για τη σάλτσα / τελείωμα:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ζεστάνετε μια κουταλιά βούτυρο σε βαθύ τηγάνι (το οποίο θα πρέπει να έχει καπάκι). Ροδίστε το αλευρωμένο κρέας από κάθε πλευρά και μετά τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.
  3. Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
  4. Ακολούθως, προσθέστε τα σταφύλια, το κρασί, το ξίδι, τον χυμό και βράστε μέχρι να μειωθεί το υγρό κατά τα ¾ .
  5. Προσθέστε πίσω στο τηγάνι το χοιρινό, σκεπάστε το με λαδόχαρτο και ακολούθως με το καπάκι. Το λαδόχαρτο δεν θα πρέπει να εξέχει από το τηγάνι. Ψήστε στον φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Ακολούθως, βγάλτε το τηγάνι από τον φούρνο, αφαιρέστε το κρέας από το τηγάνι και αφήστε το σκεπασμένο σε ένα πιάτο για να ξεκουραστεί.
  7. Για να γλασάρει η σάλτσα του χοιρινού, τοποθετήστε το τηγάνι πίσω στη φωτιά, προσθέστε μια κουταλιά ανάλατο βούτυρο και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα (να γίνει σαν σιρόπι).
  8. Όταν ξεκουραστεί το χοιρινό, σερβίρετε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο.
  9. Προαιρετικά σερβίρετε σε μερίδες με τις προτεινόμενες γαρνιτούρες.

 

TOP